Milli okçumuz Mete Gazoz, Essen, Almanya'da düzenlenen Avrupa Açık Hava Okçuluk Şampiyonası'nda başarılı bir performans sergileyerek finale yükseldi. Mete Gazoz'un altın madalya için mücadele edeceği final maçı büyük bir merakla bekleniyor. İşte detaylar...

Mete Gazoz, klasik yay erkekler kategorisinde üstün bir performans sergileyerek finale adını yazdırdı. Yolculuğu boyunca Lüksemburglu Pit Klein'i, Hollandalılar Steve Wijler ve Gijs Broeksma'yı ardı ardına 6-0'lık skorlarla geçen Gazoz, yarı finalde ise Fransız rakibi Baptiste Addis'i 7-1 yenerek finale yükseldi.

Final mücadelesi için gün bekleyenlerin merakla sorduğu soru ise "Mete Gazoz final maçı ne zaman?" oldu. Mete Gazoz'un final maçı 12 Mayıs Pazar günü gerçekleşecek. Bu önemli maçta altın madalya için mücadele edecek olan Gazoz'un rakibi ise Sloven okçu Den Habjan Malavasic olacak.

Tatile Gidilecek Yerler Listesi Tatile Gidilecek Yerler Listesi

Aynı zamanda, şampiyonada makaralı yay kadınlar kategorisinde Hazal Burun ve makaralı yay erkekler kategorisinde Emircan Haney de bronz madalya için ter dökecekler. Milli okçularımız, dün gerçekleşen klasik yay ve makaralı yay karışık takım yarışmalarında da iki bronz madalya şansı elde etti.

Şampiyonada, takım yarışmalarının yanı sıra yarın makaralı yay ve 12 Mayıs Pazar günü klasik yay bireysel finalleri de büyük bir heyecanla bekleniyor. Türk sporseverler, Mete Gazoz'un finaldeki performansını merakla beklerken, milli okçularımıza ve diğer sporcularımıza başarılar diliyoruz.

Kaynak: Haber Merkezi