Hafta sonu Uşak’ta sinema keyfi: 7 film vizyona girdi Hafta sonu Uşak’ta sinema keyfi: 7 film vizyona girdi

Murat Dağı’nda altın çıkarmak isteyen maden şirketinin ÇED kararına ret veren Çevre Şehircilik ve İklim değişikliği Bakanlığı’nı mahkemeye vermesi ile olaylar gelişmişti. Mahkeme tarafından görevlendirilen keşif heyeti maden çıkarılmak istenen Karaağaç köyüne gelmişti.

Gediz Belediye Başkanı Necdet Akel önderliğinde civar köy muhtarları ve kalabalık bir vatandaş topluluğu sahaya giderek bilirkişi heyetine burada maden çıkarılmasını istemediklerini kararlı bir dille belirtmişti.

Ziyaretçilerine nazik ziyaretleri ve Murat Dağı konusundaki duyarlılıkları için teşekkür eden Gediz Belediye Başkanı Necdet Akel, “Murat Dağı bölgesinde planlanan altın madeni projesi, ilçenin doğal ve kültürel zenginliklerine ciddi zararlar verebilir. Projenin su kaynaklarına, tarım alanlarına ve çevreye olası olumsuz etkileri konusundaki endişelerimizi keşif heyetine sunduk. İlçe halkının sağlığı ve çevrenin korunması için projeye karşı olduğumuzu tekrar belirttik. İlçemizin doğal güzelliklerinin korunması, gelecek nesillere aktarılması ve alternatif turizm projelerinin desteklenmesi için altın madenine karşı çıkıyoruz. Altın madeni projesinin bölgenin ekosistemi ve su kaynakları üzerinde olası etkileri göz önünde bulundurularak, projenin iptali için mücadelemize devam ediyoruz” dedi.

Murat Dağı’nda maden çıkarılmaması için 2017 yılından bu yana mücadele veren Uşaklı çevreciler de Gedizli çevrecilerle birlikte Başkan Akel’le Uşak – Gediz birlikte mücadele edilmesi konusunda görüş birliğine vardılar.

Görüşmeyi değerlendiren Murat Dağı Yok Olmasın Platformu Sözcüsü Funda Öz Akcura, “Murat Dağı, sadece Uşak ve Kütahya’nın değil, tüm Batı Anadolu'nun su ve yaşam kaynağıdır.

Bu amaçla Murat Dağı Yok Olmasın Platformu olarak bugün Gediz Belediyesi'ni ziyaret ettik. Suyumuzu ve dağımızı korumak için birlikte neler yapacağımızı konuşup kararlaştırdık.

Uşak, İzmir ile beraber, Belediye Başkanı Sayın Necdet Akel şahsında Gediz Belediyesi’nin Murat Dağı'nı savunmadaki kararlı duruşunun, diğer il ve ilçelerimize de örnek olmasını bekliyoruz” dedi.

Görüşmeye; Murat Dağı Yok Olmasın Platformu Sözcüsü Funda Öz Akcura, Uşak İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Alp, Uşak Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Zafer Akyol , Gediz Muhtarları Derneği Başkanı Nihat Karadağ ve Gediz Nehri Havzası Fırdan Çevre Koruma Derneği Başkanı Halil Kurt katıldı.

Muhabir: SALİH KILINÇ