Her yıl olduğu gibi, öğrenciler ve aileler, yaz tatili planlamalarını yapmak için okulların kapanış tarihini merakla bekliyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından duyurulan takvime göre, 2023-2024 eğitim öğretim yılının sona ereceği tarih netlik kazandı. İşte, detaylar:

Okullar Ne Zaman Kapanacak?

  • İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için 2023-2024 eğitim öğretim yılı, 14 Haziran 2024 tarihinde sona erecek. Bu tarih, öğrencilerin karnelerini alarak yaz tatiline girecekleri günü işaret ediyor.

Yaz Tatili Kaç Gün Sürecek?

  • Yaz tatili, 14 Haziran 2024 tarihinde başlayacak ve bir sonraki eğitim öğretim yılı ise 9 Eylül 2024 tarihinde başlayacak. Bu durumda, öğrencilerin yaz tatili 87 gün sürecek.

Merkezi Sınavlar Haziran Ayında Yapılacak

Uşak’ta 27 Temmuz Cumartesi günü hava durumu nasıl? Uşak’ta 27 Temmuz Cumartesi günü hava durumu nasıl?
  • Önümüzdeki eğitim dönemi için önemli sınavlar da haziran ayında gerçekleştirilecek. Ortaokul 8. sınıf öğrencilerinin katılacağı Liselere Geçiş Sistemi Merkezi Sınavı, 2 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek. Üniversite sınavları ise 8-9 Haziran 2024 tarihlerinde yapılacak.

MEB Yeni Müfredat Taslağını Açıkladı

  • Milli Eğitim Bakanlığı, uzun süredir hazırlık içinde olduğu yeni müfredatın taslağını erişime açtı. Yapılan açıklamaya göre, müfredattaki değişiklikler 2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren kademeli olarak hayata geçirilecek. İlkokul birinci sınıf, ortaokul beşinci sınıf ve lise dokuzuncu sınıflarda kademeli şekilde uygulanacak olan yeni müfredat, eğitim sistemine getireceği yeniliklerle dikkat çekiyor.

Öğrenciler ve aileler, yaz tatili boyunca dinlenmek ve yeni döneme hazırlanmak için bu süreyi değerlendirme fırsatı bulacaklar. Okulların kapanış tarihini ve tatil süresini göz önünde bulundurarak planlarını yapmak isteyenler, MEB tarafından duyurulan takvimi takip

ederek tatil süresini en verimli şekilde değerlendirebilirler.

Kaynak: Haber Merkezi