Bu çalışmamızda, Uşak Merkez İlce Belediye Başkanlığı için 2 aday at başı giderken diğer rakiplerle de arayı açmaya başladığını gördük. Ama bizi asıl şakına çeviren olay Uşak Belediye Meclisi üyeliği seçimleri için elde ettiğimiz sonuçlar oldu.

Uşak’ta AK Parti, 2004, 2014 ve 2019 yerel seçimlerinde belediye başkanlığının yanı sıra meclis üyeliklerini de açık ara almış ve muhalefetin oylarına ya da karşı çıkışlarına hiç ihtiyaç duymadan dilediği şekilde kararlar alabilmişti.

Ancak bu çalışmada şu rahatlıkla görülüyor ki 31 Mart yerel seçimlerinde kim belediye başkanı seçilirse seçilsin muhalefet partilerin üye sayısı yarıdan fazla olacak gibi görünüyor. Artık hiçbir parti belediye meclisinde tek tabanca olamayacak.

https://www.yesilsivasligazetesi.com/ İnternet Haber sitesi olarak 2 grup halinde vatandaşlara giderek yarın yayınlayacağımız seçim anketini hazırladık.

Uşak merkez kapsamlı çalışmamızın istatiksel bölümünde de Uşak Merkez İlçe Belediye Başkanlığı, belediye meclis üyelikleri ve İl genel meclisi üyelikleri için Uşak merkez ilçede oy kullanacak 171 bin 426 seçmeni baz aldık. (Köylere gidemediğimiz için sadece merkez ilçedeki seçmen sayısını dikkate aldık)

Yarın sonuçlarını açıklayacağımız anket çalışmamızı 31 Mart yerel seçimleri için YSK tarafından açıklanan Uşak ile ilgili şu rakamlarla bu çalışmamızı gerçekleştirdik:

Uşak Merkez ve Köyleri Seçmen Sayısı 577 sandık da 190.823

Banaz Merkez ve Köyleri Seçmen Sayısı 104 sandık da 27.949

Eşme Merkez ve Köyleri Seçmen Sayısı 115 sandık da 27.794

Karahallı Merkez ve Köyleri Seçmen Sayısı 30 sandık da 8.169

Sivaslı Merkez ve Köyleri Seçmen Sayısı 54 sandık da 15.532

Ulubey Merkez ve Köyleri Seçmen Sayısı 47 sandık da 10.185

Uşak İl Genel Meclisi için YSK tarafından belirlenen Üye sayısı

Banaz 3

Eşme 3

Karahallı 2

Sivaslı 2

Ulubey 2

Merkez ilçe 7

Toplam: 19

Uşak Belediye Meclisi için YSK tarafından belirlenen üye sayısı:

28 üye + 3 Kontenjan üye (3 Kontenjan üyesi seçimi kazanan başkan ile birlikte otomatik olarak seçilmiş oluyor) Bir de Belediye Başkanı olmak üzere toplam 32 üye

Hafta sonu Uşak’ta sinema keyfi: 7 film vizyona girdi Hafta sonu Uşak’ta sinema keyfi: 7 film vizyona girdi

https://www.yesilsivasligazetesi.com/ İnternet haber Sitesi olarak Siz Değerli Okurlarımız için gerçeği en iyi şekilde yansıtmayı hedeflediğimiz bir çalışma yaptığımıza inanıyoruz.

Son şeklini verdiğimiz bu anket ve istatistik çalışmasını sizlere yarın sunuyoruz.

Muhabir: Salih KILINÇ