Selen Görgüzel Kimdir?  Hayatı Hakkında Bilgiler

Selen Görgüzel, 9 Şubat 1979 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Çalışma hayatına genç yaşta başlayan Görgüzel, lise yıllarında Okan Bayülgen'in Televizyon Çocuğu programında kamera arkasında part time olarak çalışarak televizyon dünyasına adım attı.

Eğitim hayatını 50. Yıl Tahran Lisesi'nde tamamlayan Görgüzel, genç yaşta gerçekleştirdiği evlilikle de dikkatleri üzerine çekti.

Uşak'ta bugün 5 kişi hayatını kaybetti Uşak'ta bugün 5 kişi hayatını kaybetti

18 yaşındayken erken bir evlilik yapan Selen Görgüzel, 2003 yılında ilk eşinden ayrıldı. Bu evlilikten İlknaz adında bir kızı olan Görgüzel, iş hayatına odaklanarak kariyerinde önemli adımlar atmaya devam etti.

1996 yılında İstanbul Üniversitesi Sinema Televizyon Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan ''Zirvedeki Sesler'' isimli programı sunarak televizyonculuk kariyerine başlayan Görgüzel, daha sonra çeşitli kanallarda kendi hazırlayıp sunduğu programlarla dikkatleri üzerine çekti.

Televizyon dünyasında başarılı roller üstlenen Görgüzel, birçok dizi ve filmde önemli karakterleri canlandırdı. Mahallenin Muhtarları, Avrupa Yakası, Belalı Baldız, Emanet, Deli Duran, Oğlum İçin, Tılsım Adası, Pars Narkoterör, Ağlamak Yok, Doktorlar, Kurtlar Vadisi gibi projelerde başarılı performanslarıyla izleyicilerin beğenisini kazandı.

Ayrıca tiyatro sahnesinde de boy gösteren Görgüzel, "Karmakarışık" adlı tiyatro oyununda Susan Phılıpes rolüyle tiyatrocu kimliğini de sergilemiştir.

2012 yılında müzik dünyasına da adım atan Görgüzel, slow müzik ağırlıklı "Çocuk Kadınım" adlı maksi single'ıyla müzik piyasasında kendini gösterdi. Yavaş ve emin adımlarla ilerlemek isteyen Görgüzel, çok yönlü bir sanatçı olarak kariyerine devam etmektedir.

Selen Görgüzel, başarılı iş hayatı ve çok yönlü sanatçı kimliğiyle dikkat çeken bir isim olarak Türkiye'nin tanıdığı ve sevdiği bir isim haline gelmiştir.

Kaynak: Haber Merkezi