Öğretmen Atama Takvimi Açıklandı: 20 Bin Öğretmen Göreve Başlayacak!

2024 öğretmen atama takvimi merakla beklenen açıklamalarla netleşti. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, atama sürecine ilişkin önemli detayları paylaştı. Bakan Tekin, 20 bin öğretmenin atanacağını duyurdu.

               tc meb

Bakan Tekin’in açıklamasına göre, atama süreci kapsamında en fazla sınıf öğretmenliği kadrosuna yer verilecek. Toplamda 3 bin 262 sınıf öğretmeninin göreve başlayacağı belirtildi.

Öğretmen atamalarında en çok tercih edilen beş branş ise şu şekilde sıralandı: sınıf öğretmenliği, özel eğitim öğretmenliği, rehberlik öğretmenliği, din kültürü ve ahlak bilgisi, İngilizce.

Buna göre, sınıf öğretmenliğini 2 bin 499 kadroyla özel ebin 597 kadroyla rehberlik öğretmenliği, bin 594 kadroyla Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, 968 kadroyla İngilizce öğretmeni takip edecek.

milli eğitim md

Türk Eğitim Sen Uşak Şubesinden Uşak vekillerine mektup var Türk Eğitim Sen Uşak Şubesinden Uşak vekillerine mektup var

Atama süreci için başvuruların 20 Mayıs'ta başlayacağı ve başvuru sürecine ilişkin detayların Milli Eğitim Bakanlığı tarafından duyurulacağı belirtildi.

Öğretmen adayları ve atama bekleyen binlerce öğretmen, bu açıklamalarla atama sürecine dair önemli bilgilere kavuşmuş oldu.

Kaynak: iha