"Türkiye’de zincir market sektöründe ilk sırayı alan A101, BİM ve ŞOK gibi market zincirlerinin 81 ilde neredeyse her sokakta faaliyet göstermesi ve yerel esnafın işlerini engellemesi, Uşak Belediyesi’ni harekete geçirdi.

Yapılan araştırmalarda, üç harfli marketler zincirinin pazar paylarını artırırken yerel esnafın Pazar payını kaybettiği ve her geçen gün kapanmaya zorlandığı tespit edildi.

Üçharf 1

Uşak Belediye Meclisi Mayıs Ayı olağan toplantısını yöneten Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, Uşak esnafını korumak için belediye olarak marketler zincirlerine mesafe kuralı getirmek için çalışma yaptıklarını kaydetti.

Yalım; “Uşak’ı örümcek ağı gibi saran zincir marketleri hepiniz biliyorsunuz. Yerel esnafımızın daha fazla eziyet çekmemesi hem de rekabetçi ortamın biraz daha dengede tutulması adına bir mesafe kuralı getirmek için çalışmalar yapıyoruz. Tabi bu uygulamaların hukuki alt yapısını da oluşturmak gerekiyor.

Uşak Seramik hisseleri aynı hızla çakıldı Uşak Seramik hisseleri aynı hızla çakıldı

Meclisimizin diğer partili Sayın üyelerinin de bu çalışmaya destek vereceğini ümit ediyorum. Çünkü yerel esnafı korumak zorundayız. Bu çalışmayla bu marketler zincirlerine belirli bir mesafe kuralı getireceğiz. Böylece kendi yerel esnafımızı da korumuş olacağız.

Nasıl, Türkiye’de halkımız milletvekillerini seçip kendilerinin menfaatini korumak için Ankara’ya gönderiyorsa; bizlerde bizi seçip buraya gönderen Uşak halkının menfaatini korumak zorundayız. Bu çalışmayı Haziran Ayı Uşak Belediye Meclisi toplantısına kadar hazır hale getireceğiz” dedi.

Üçharf 2

Hazır esnaf odası başkanlarımız da buradayken bu çalışmayı duyurmak istedim” dedi ve Uşak Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanı Atalay Savaş’a söz verdi.

Savaş; “Bu çok güzel bir çalışma. Öncelikle size ve meclis üyelerimize teşekkür etmek istiyorum. Bu Türkiye genelinde büyük bir yaraydı.

Bir türlü tozlu raflardan inemediği için çıkarılamayan “Perakende Satış Yasası” sizin bu uygulamayı hayata geçirmenizle başlayacak ve Türkiye’ye örnek olacak diye düşünüyorum. Hepinize tekrar teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum” ifadesini kullandı.

Üçharf 3

Muhabir: SALİH KILINÇ