Uşak Belediyesi tarafından; “Ayakkabıcılar çarşısı, Çarşamba Pazarı ve eski garajı kapsayan yaklaşık 40 bin metrekarelik alanı modern ve güvenli bir bölgeye dönüştürecek; şehre değer katacak Uşak’ın vizyon projesi Çarşı Uşak” sloganıyla başlatılan bu projenin akıbeti meçhul kaldı.

Şimdi de Uşak’a gelerek proje için 500 milyon TL yardım sözü veren Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin 31 Mart yerel seçimleri öncesi parayı deprem bölgesine kaydırdığı ve bakanlık yardımının kesildiği öğrenildi.

Geçen hafta, çay kenarına gelerek Ayakkabılar Çarşısı esnafı iel çay ve simit yiyen Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım’ın kendilerine verdiği bilgileri aktaran “Centilmen Giyim mağazası sahibi Erdal Çelik, https://www.yesilsivasligazetesi.com/ İnternet haber Sitesine şok açıklamalarda bulundu.

İşte Çelik’in “Çarşı Uşak” projesinin akıbeti hakkında anlattıkları:

Uşak’ta kaçak telefon operasyonu Uşak’ta kaçak telefon operasyonu

“O gün bizimle çay simit yiyen Uşak Belediye Başkanı Sayın Özkan Yalım’ın bizlere aktardığına göre; yerlerimizde 2024 yılı sonuna kadar rahat rahat çalışabileceğiz.  Çünkü Uşak Belediyesinin kendi maddi olanaklarıyla buraya başlama imkânı yok.

Ayaykicrs 1

Projenin başlangıç safhasında 500 milyon TL yardım yapacak olan bakanlık, 6 Şubat’ta yerle bir olan 11 ilimize yatırım yapacağı gerekçesiyle 31 Mart yerel seçimlerinden hemen önce bu yardım sözünü geri çekmiş. Belediyenin de borcu çok olduğu için tek başına bu yükün altına girmesi söz konusu bile olamaz. Şu anda ne olacağı belli değil.  Bakanlık destek olmazsa bu proje yine yapılmaz.

Bir önceki Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Çakın, eski pazaryerinde kalan tuhafiyecileri de kentsel dönüşüm alanına götürecekti. Şimdi esnafta oraya gitmek istemiyor. Her yer bomboş kaldı.

Uşak Belediye Başkanı Sayın Özkan Yalım ve oda başkanlarımıza şu öneride bulundum. Eski pazaryerinin Pazar günü semt pazarı kurulsun ve değerlendirilsin. Biz ayakkabıcı esnafı ve çay kenarı esnafı olarak mahvolduk.

Kısacası, Çarşı Uşak konusunda net bir tarih yok. Ne zaman başlayacağı meçhul.”

Muhabir: SALİH KILINÇ