Ülkemizde tarımsal ve başta et olmak üzere hayvansal ürünlerin çok pahalı olması ve ithalatla karşılanması yoluna gidilirken tarımsal alanlar çeşitli nedenlerle he geçen gün yok ediliyor.

Bu durumun bir örneği de şu anda Banaz İlçesine bağlı Çiftlik köyünde yaşanıyor. Uşak Merkeze 60, Banaz ilçesine 27 kilometre uzaklıkta bulunan ve Uşak-Afyonkarahisar arasında son köy olan Çiftlik köyünde 370 kişi yaşıyor. Çiftlik köylüler yaşamını hayvancılıkla sürdürmeye çalışıyor.

Köyün yaklaşık 600 dönümlük merasının 350 dönümlük alanına d21,6 MW/17,6 ve MWm Kurulu güç 17,6 MW depolamalı GES kurulabilmesi için köyde 5 Mart 2024 günü saat 14.00’de Çevresel Etki değerlendirme Toplantısı (ÇED) yapılacağı ilgili şirket tarafından duyuruldu.

Koy merasına GES kurulmasına karşı çıkan köylüler sosyal medya aracılığıyla bu duruma tepki göstererek; “Köyümüz arazisinde yapılması planlanan GES projesi ÇED başvuru dosyası aşağıdaki gibidir. Proje köyün mera arazisine yapılacak ve büyük bir mera arazisini işgal edecek. Köyümüzün geleceği için alınabilecek önlemler açısından konu ile ilgili bilgi sahibi kişilere ulaştıralım.

Köyümüz arazisinde yapılması planlanan GES projesi ÇED başvuru dosyası aşağıdaki gibidir. Proje köyün mera arazisine yapılacak ve büyük bir mera arazisini işgal edecek. Köyümüzün geleceği için alınabilecek önlemler açısından konu ile ilgili bilgi sahibi kişilere ulaştıralım.

Yakında biz köylüleri köyden çıkarmazlarsa iyi vakit birlik vakti tüm her yerden ne olacaksa birlik olalım gençliğin çiftlik köyünün sürdürülebilirliği için beraber olalım.

Didim'İn Doğal Güzellikleri Ve Gezilecek Yerler Didim'İn Doğal Güzellikleri Ve Gezilecek Yerler

Ne yapılacaksa canla başla mücadele edelim” şeklinde yorumlarda bulundular.

Ges1

Ges2

Muhabir: Salih KILINÇ