D-300 karayolunda kural ihlallerinin önüne geçmesi, trafik kazalarının azaltması ve ulaşımla ilgili sorunlara anında müdahale imkanı sağlanması amacıyla “Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) kuruluyor.

Uşak Belediye ve Meclis Başkanı Özkan Yalım tarafından yapılan Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısında gündemin ilave 17. Maddesi olarak EDS konusu görüşüldü.

Hafta sonu Uşak’ta sinema keyfi: 7 film vizyona girdi Hafta sonu Uşak’ta sinema keyfi: 7 film vizyona girdi

Eeds (1)

İlave Madde 17’de “2918 sayılı Trafik Kanunu ilgili maddesi uyarınca, “Elektronik Denetleme Sisteminin (EDES) devreye alınması, Emniyet Müdürlüğü ile protokol imzalanması için Belediye Başkanı Özkan Yalım’a yetki verilmesi 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunun ilgili hükümleri çerçevesinde elektronik denetleme sisteminin kurulması ve uygun ve rasyonel bir süre ile işletilmesi için belediye encümenine yetki verilmesi” maddesi yer aldı.

Eeds (2)

Konu ile ilgili Meclis üyelerini bilgilendiren Başkan Yalım; “İzmir Ankara karayolu (D300)’ ndan geçen araçların tam kontrollü olarak geçmesi ile alakalı sizlerden yetki isteyeceğim. Çünkü, doğu yönünden gelip ilimizden geçen araçların elektronik ortamda kontrol edilmesi adına sistem kurulmasıyla ilgili araç tanıma ve plaka okuma sistemi kurulması için oylarınıza sunuyorum” dedi.

Karar oy birliği ile kabul edildi

Muhabir: SALİH KILINÇ