Uşak’ta da hizmete giren ve Sağlık Bakanlığınca Türkiye'de ilk kez 80 yaş ve üstü kişilerin, kendilerinden sorumlu hekime emanet edildiği Sağlıklı Yaş Alma Merkezleri (YAŞAM) ile yaşlılar bütün sağlık kontrollerini tek çatı altında kolaylıkla gerçekleştirebiliyor.

Bakanlıkça geçen yıl başlatılan uygulama kapsamında, hastaneler bünyesinde faaliyete geçirilen YAŞAM'ların sayısı her geçen gün artıyor.

Bu merkezlerden biri de Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hizmet vermeye başladı. Merkezde, 80 yaş ve üstü kişilere ihtiyaç duydukları tüm sağlık hizmetleri veriliyor. Rutin sağlık kontrollerini bu merkezde yaptıran yaşlılar, sorumlu hekimlerinin gözetiminde düzenli sağlık taramalarından geçiriliyor.

Yasam 1

“80 YAŞ VE ÜZERİ HERKESİ YAŞAM POLİKLİNİĞİMİZE BEKLİYORUZ”

Uşak İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 80 yaş ve üzeri bireylerimizin aktif, üretken ve sağlıklı yaşam sürmelerini desteklemek amacıyla "Sağlıklı Yaş Alma Merkezi ( YAŞAM)" hizmet vermeye başlamıştır. Sağlıklı Yaş Alma Merkezi (YAŞAM) 80 yaş ve üzeri bireylerin sağlık hizmetlerine kolay ulaşabilmesi amacıyla YAŞAM polikliniğinde sağlık kontrolleri yapılmakta ve evinde /yerinde tıbbi bakım ihtiyaçları desteklenmekte olup ayrıca tıbbi izlem gerektiğinde uzaktan sağlık hizmetiyle muayene ve danışmanlık hizmeti verilmektedir.

Yaşlı bireylerin tıbbi yönden takibi yapılarak geriatrik hastalıkları erken evrelerde tespit etmek, gerekli birimlerle koordinasyonunu sağlamak ve kişiye uygun tedavi planını oluşturmak için kurulan YAŞAM ekibimizde; Aile Hekimi, Gerontolog (Yaşlanma ve Yaşlılık Uzmanı), Hemşire, Yaşlı Bakım Personeli ve Tıbbi Sekreter görev yapmaktadır. İhtiyaç halinde Diyetisyen, Psikolog, Fizyoterapist, Sosyal Hizmet Uzmanı da ekipte yer almaktadır.

Uşak’ı bu yaz hem yangın hem sel vurdu Uşak’ı bu yaz hem yangın hem sel vurdu

YAŞAM ekiplerimiz, 80 yaş ve üstündeki bireylerle iletişime geçmekte, süreç ve hizmetler hakkında bilgilendirme yapmaktadır. Yaşlı birey yerinde veya ev ziyaretini kabul etmesi durumunda ilk randevusu oluşturulmaktadır. Hekim eşliğinde yapılan yerinde ilk ev ziyaretinde yaşlı bireyin kapsamlı değerlendirilmesi yapılır. Bağımlılık düzeyine göre belirli aralıklarla takip edilir. Gerekli görülmesi halinde ek değerlendirmeler için ziyaret ve görüşme yapılır. İhtiyaç duydukları hizmetleri sunan branşlar için sağlık tesisindeki randevuları planlanır. Hastanemizde Aile Hekimi tarafından yürütülen YAŞAM polikliniği, yaşlı bireylerimizin veya yakınlarının hastaneye başvurmaları durumunda yaşlı bireyin tıbbi bakım değerlendirilmesinin yapılabilmesine uygun nitelikte muayene, yaşamsal bulguların tespiti, boy ve kilo ölçümü, kan alma, EKG çekimi gibi temel sağlık hizmetlerinin sunulmasına uygun olarak hizmet vermektedir.

ADRES: UŞAK EAH ANA BİNA ZEMİN KAT

YAŞAM POLİKLİNİĞİ İÇİN TEL: 0276 224 00 00 – 4230 (DAHİLİ)

Saglikli Yas Alma Merkezleri

FOTOĞRAFLAR: (AA ve İHA)

Kaynak: Bülten