31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü” nedeniyle dolayısıyla gerçekleştirilen etkinlikte standa gelen vatandaşlara ücretsiz olarak Karbonmonoksit ölçümü de yapıldı. Yoğun ilgi gösterilen stantlarda ölçüm yaptıran vatandaşlar, akciğerlerindeki zararlı gazların miktarı konusunda bilgilendirildi.

Yarın Eşme ilçe merkezi ve köylerinde elektrik kesintisi var Yarın Eşme ilçe merkezi ve köylerinde elektrik kesintisi var

Konuyla ilgili yapılan basın açıklamasında; “31 Mayıs, tütün ürünü kullanımının sağlık ve diğer zararları konusunda toplumda farkındalık oluşturmak, tütün ürünü kullananlara bırakmaları yönünde bilinç kazandırmak ve sağlıklı yaşam davranışlarını geliştirmek amacıyla Dünya Sağlık Örgütü tarafından ‘’Dünya Tütünsüz Günü’’ olarak ilan edilmiştir. Bu kapsamda Uşak Sağlıklı Hayat Merkezi ve İl Sağlık Müdürlüğü personellerince Uşak Üniversitesi ve Uşak Eğitim Araştırma Hastanesi’nde stant kurularak öğrenci ve vatandaşlara karbonmonoksit ölçümü yapılmış, broşür dağıtılmış ve sigara bırakma polikliniği hakkında bilgi verilmiştir” denildi.

Muhabir: SALİH KILINÇ