Uşak’ta gerilim dolu anlar tekrar yaşandı! Uşak’ta gerilim dolu anlar tekrar yaşandı!

1Atolye6

“UŞAK’TA ÇALIŞMA ODASI OLMAYAN ÖĞRENCİ KALMAYACAK”

Yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Ergün yaptığı açıklamada, “Biz geçen yıl İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde gerçekleştirdiğimiz bir toplantıda, bütün öğretmenlerimiz her dönem en az bir defa sınıfındaki öğrencilerinin mutlaka ev ortamını görecek, oradaki çalışma şartlarını inceleyecekler demiştik. Bu çalışmaların sonucunda bize bazı öğrencilerimizin çalışma odalarının olmadığı, diğer kardeşleriyle birlikte evin genel olarak kullanılan odasında ders çalışmak zorunda kaldıkları şeklinde geri dönüş oldu." ifadelerini kullandı.

1Atolye1

“350 ÖĞRENCİYE ÇALIŞMA ODASI YAPILIYOR”

Ayrı bir çalışma odasının öğrencilerimizin daha başarılı olmasında önemli bir katkı sağlayacağı düşüncesiyle "İmkân Bizden, Başarı Sizden" projesini hayata geçirdiklerini belirten Vali Ergün konuşmasını, “Uşak Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfımız ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle, ilk etapta 350'ye yakın çalışma odası olmayan öğrenci olduğunu tespit ettik. Bu öğrenciler içinden Uşak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından yardım alan ailelerden 145 öğrenciyi belirledik. İçerisinde yatak, baza, komodin, çalışma masası, çalışma masası, çalışma koltuğu, dolap ve kitaplıktan oluşan bir oda hazırlayıp öğrencilerimize teslim edeceğiz.” ifadeleri ile sürdürdü.

1Atolye7

 “BU PROJE UŞAK’I EĞİTİMDE DAHA DA İLERİ GÖTÜRECEK”

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin mobilya üretiminde mahir olduğunu vurgulayan Vali Ergün, “Mobilyalarımızın tamamı okulumuzun atölyesinde üretilip 45-50 gün içerisinde de bitecek. İmalatı tamamlanan mobilyalarımızı öğrencilerimize teslim edeceğiz. Bu proje eğitimde oldukça iyi bir yerde olan Uşak'ın daha da ön sıralara gelmesini sağlayacak bir moral motivasyon kaynağı olacak çocuklara. Projeye destek vermek isteyen hayırsever vatandaşlarımız Uşak Sosyal ve Dayanışma Vakfı'na çocuklarımız için destek olabilirler." dedi.

Vali Dr. Turan Ergün, atölyedeki incelemelerinin ardından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi öğretmenlerle bir araya gelerek sohbet etti. Okulda yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Ergün, öğretmenlere emekleri için teşekkür etti.

Muhabir: SALİH KILINÇ