Uşak Valisi Dr. Turan Ergün tüm YKS sınavına girecek tüm öğrencilere başarılar diledi ve vatandaşlardan sınav saatleri içerisinde gürültü etmemelerini rica etti.

Ergün, “Hedeflerine ulaşmak amacıyla üniversite sınavına girecek kıymetli adaylarımızın katılacağı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 08-09 Haziran tarihlerinde (Cumartesi ve Pazar); 3 oturum (TYT, ATY, YDT) şeklinde gerçekleştirilecektir.

İlimizde Uşak üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarımızda Yüksek Öğretim Kurumları Sınava temel Yeterlilik Testine (TYT) 50 sınav merkezinde 12 bin 993 adayın; Alan Yeterlilik Testine (AYT), 29 sınav merkezinde 8 bin 634 adayın; Yabancı Dil Testi ’ne (YDT), 4 sınav merkezinde 760 adayın sınava girmesi beklenmektedir” dedi.

A W648713 06

NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ AÇIK OLACAK

Hayatlarının en önemli sınavlarında YKS’de adaylarımıza destek olmak hepimizin görevi olduğunu hatırlatan Ergün, sözlerine şu ifadelerle devam etti:

 “Bu sebeple Yüksek Eğitim Kurumları Sınavına girecek Adaylarımız olumsuz yönde etkileyebilecek durumları ortadan kaldırmak, sağlıklı ve huzurlu bir sınav ortamı oluşturmak amacıyla Valiliğimiz koordinasyonunda ilgili kurumlarımızda tüm tedbirler alınmıştır.  Yüksek Öğretim Sınavı’na girecek adayların kimlik kartı başvuru işlemlerinde bir aksama yaşamaması adına hafta sonu nüfus müdürlüklerimiz açık olacaktır.

Uşak Seramik hisseleri aynı hızla çakıldı Uşak Seramik hisseleri aynı hızla çakıldı

Aldığımız tüm önlemelere ilaveten kıymetli vatandaşlarımızdan da sınav saatleri içerisinde özellikle okullarımızın çevresinde gürültü yapmamaya özen göstermelerini ehemmiyetle rica ediyoruz.

A W648713 05 1

Değerli Adaylarımız,

Umutlarınız için çokça emek vererek büyük bir özveriyle hazırlandığınız, nihayetinde idealize ettiğiniz meslek adına çıkacağınız yüksek öğrenimdeki akademik yolculuğunuzu elde edebilmenizi sağlayacak YKS’nin sizlerin hayatında olduğu kadar milletimizin ve ülkemizin geleceğinde de övünç sebebi olacağınız bilmenizi isterim.

YKS vesilesiyle sizleri yetiştiren aileleriniz başta olmak üzere, sizlerle birlikte emek veren öğretmenlerimize teşekkür ediyor; eğitim hayatında dönüm noktası olan bu önemli sınavı başarıyla tamamlamanızı temenni ediyorum.”

Muhabir: SALİH KILINÇ