Mahkemeden yapılan duyuruda alacaklıların ilan tarihinden itibaren yedi (7) günlük kesin süre içinde mahkemeye itiraz edebilecekleri belirtildi.

Tüm Türkiye’de tekstil sektöründe yaşanan ekonomik kriz bir firmanın daha konkordato istemesine neden oldu. Şu anda Uşak’ta büyük bir çoğunluğu tekstil sektöründe olan 20’ye yakın firmanın konkordato talebinde bulunduğu ve çok sayıda oldukça büyük firmaların bile konkordato talep etmeye hazırlandıkları konusunda bilgiler geliyor.

Uşak’ı bu yaz hem yangın hem sel vurdu Uşak’ı bu yaz hem yangın hem sel vurdu

Konkordato taleplerinin artmasında küresel ekonomik krizin tesiri ile tedarik zincirinin bozulması ve finansman teminin pahalı olması ve piyasalarda bozulan nakit para döngüsü nedeniyle alacaklarını tahsil edemeyince borçlarını ödeyemiyorlar. Bu sefer de şirketler çareyi konkordato başvurularında arıyor.

Türkiye genelinde ekonomik darboğazdan çıkamayarak 2023 yılında konkordato talep eden şirket sayısı 520 oldu.. Başvurular 2024’ün ilk haftalarında da devam ederken açıklamalar, özellikle yılın ilk yarısında tekstil, ev tekstili, mobilya, turizm gibi sektörlerde hızlı faiz artışları sonucunda kaynak temini sorunu daha da artacağına işaret ediyor.

Tekstil, seramik ve gıdanın lokomotif sektörler olarak öne çıktığı Uşak Organize Sanayi Bölgesi (OSB), Türkiye'de aktif 258 OSB arasında firma sayısı bakımından 12'nci sırada, çalışan sayısı bakımından 33'üncü sırada yer alıyor.

Uşak Tekstil OSB 303 firmasıyla 15 bin kişiye istihdam sağlıyor.

Uşak Deri ve Karma OSB’de faaliyet gösteren 100’e yakın firma ve istihdam edilen yaklaşık 4 bin kişinin olduğu dikkate alındığında Uşak’ta 400’ü aşkın tekstil firması ve 20 binlere yaklaşan iş gücü ile sektörde yaşanan sıkıntılar Uşak ekonomisini de olumsuz yönde etkiliyor.

Osb 3

https://www.yesilsivasligazetesi.com/ İnternet Haber Sitesi olarak edindiğimiz bilgilere Uşak ekonomisinin lokomotifi olan tekstil sektörü girdiği dar boğazdan çıkmak için 3 gün sonra yapılacak yerel seçimlerin sonuçlanmasını bekliyor.

Acil önlemler alınmadığı takdirde Uşak’ın en büyük sektörü olan tekstil sektörü tamamen çöküş yaşayabilir.

Muhabir: SALİH KILINÇ