Konu ile ilgili İl Müdürlüğünce yapılan açıklamada; “İl Müdürlüğümüz Çevre Yönetimi ve Denetimi Şube Müdürlüğü tarafından 2872 sayılı Çevre Kanunu ve ilgili Mevzuatlar kapsamında; 12’si şikayete istinaden olmak üzere Mart ayında toplam 28 adet denetim faaliyeti gerçekleştirilmiştir” bilgisi verildi.

Uşak Çevre ve İklim Değişikliği Müdürlüğü Çevre Yönetimi ve Denetimi Şube Müdürlüğü ekipleri 2024 yılı denetimlerini hızlı bir şekilde sürdürüyor.

Uşak Tekstil OSB, Uşak Deri ve Karma OSB ve muhtelif yerlerde bulunan Uşak’taki yaklaşık 600 işletme sürekli denetim altında tutuluyor.

 https://www.yesilsivasligazetesi.com/ İnternet haber Sitesi olarak  edindiğimiz bilgilere göre;  denetimlerde en çok sanayi atıklarının atılmasıyla ilgili olayalar baş ağrıtıyor. Atık yakımı konusunda her türlü ihbarı değerlendiren ekipler, en çok bu konuda ceza yazıyor.

Uşak Valisi Aktaş’a deriden Türk Bayrağı hediye edildi Uşak Valisi Aktaş’a deriden Türk Bayrağı hediye edildi

Denetim ekiplerince en sıkı denetlenen bir başka konu da inşaatlarda kullanılan demirlerin statik hesaplara ve belirlenen normlara uygunluğu oldu.

UŞAK’TA İŞLETMELER KANUNLARA UYGUN ÇALIŞIYOR

Uşak Çevre ve İklim Değişikliği Müdürlüğü Çevre Yönetimi ve Denetimi Şube Müdürlüğü ekipleri, genelde ihbar üzerine denetimleri gerçekleştiriyor. Bunun yanı sıra; ihbarlı ve ihbarsız denetimlerle sürekli kontroller yapılıyor.

Edindiğimiz bilgilere göre; Uşak’ta işletmelerin tamamına yakını, yasa, yönetmelik ve standartlara uygun olarak çalışıyor.

İlimizde yasalara aykırı davranan işletme sayısı yüzde 3 ile 5 arasına değişiyor. Eksiklerin giderilmesi için uyarılan işletmeler, aksine davrandığı takdire para cezaları ve işletmenin kapatılmasına kadar giden yaptırımlarla karşı karşıya kalabiliyor.

Muhabir: SALİH KILINÇ