yazıma bir kıssa ile başlamak istiyorum.

Bir çiftlik ağasının zehir gibi bir kâhyası vardır. Her işe koşan, her işin altından başarıyla kalkan enerjik bir kâhya…

Birde çiftliğin emektarı bir kadın vardır. Sürekli burnu akar, gözleri çapaklı, bir ayağı sakat. Elinden hiçbir iş gelmez.  Ağa iyi kalpli olduğundan “Emektar” diye kadına ses etmez.

Gelgelelim, her geçen gün o elinden her iş gelen kâhyada tembelleşir, burnu akmaya gözleri çapaklanmaya, yürüyüşü aksamaya başlar.  Ağa İlk başlarda bu işe anlam veremez. Ama akıllı adamdır çözer olayı ve kâhyaya der ki;

“Ulan bana bak. Yoksa o ağzının suyu akan gözü çapaklı karıyla mı yatıyorsun?

Kahya cevap verir, “Evet Ağam yatıyorum ama tatsız tatsız…

Güzel memleketimde hiç seçim yok gibi. İnsanlar geçim derdinde anladık. Amma velakin Uşak’ı’ 5 yıl yönetecek bir “Şehrül - Emin seçeceğiz. Boru değil ki bu iş.

Can Uşaklımın bu kez seçimi hissedememesinin nedeni her ne kadar geçim derdiyse de bence bu konuda en büyük sorun mevcut adayların hiç heyecan veriyor olmamasıdır. Alışıldık yüzler, aynı terziye sipariş verilmiş kaba kumaştan dikilmiş elbiseye benzeyen projeler yüzünden Uşaklı seçime bir türlü ısınamadı.

Bence Uşak’ta seçimler onun için tatsız tatsız….

ÇÖP ÇAMUR ÇUKUR….

Dün, AKM’ de Uşak Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Sayın Mehmet Çakın’ın düzenlediği proje tanıtım toplantısına gittim. (Aslında lansman deyince daha havalı oluyor. Ama ben yine de tanıtım diyeceğim)

Valla bana sorarsanız dağ fare doğurdu. Ben, tanıtım toplantısının Uşak halkı için düzenlendiğini düşünmüştüm. Ancak toplantıda bindirilmiş kıtalar gibi hep AK Parti Uşak tabanı vardı.

Hangi aday olursa olsun hepsi ortaklaşa ant içilmiş gibi hep sosyal tesislerden falan bahsediyor. Ya Arkadaş ben mi başka yerde yaşıyorum? Anlamadım. Bu Uşak sanayi kenti değil mi? Uşaklının çoğu fabrikalarda falan çalışan emekçi insanlar değil mi?

İşten çıkınca sosyalleşmek için hemen sosyal tesisler m koşuyor? Nedir bu sosyal tesis merakı? Çözmedim gitti.

AK Parti Uşak Milletvekili Sayın İsmail Güneş toplantıda yaptığı konuşmada, ”Muhalefetin belediyecilikten anladığı çöp, çamur ve çukurdur” dedi.

O zaman Uşak Belediyesi’ni yıllardır muhalefet yönetiyor demek ki, Ara sokaklar çöpten geçilmiyor. Defalarca yazdım. Muhalefet Belediyesi değil diye Ünalan Mahallesindeki çöpü hiç görmüyorlar.

Ünalan Mahallesi eski Rum Mahallesi olduğundan gâvur mahallesi mi diye bakıyorlar nedir?

Allah var, temizlik işçileri her gün sokakları pırıl pırıl temizliyor. Çöp toplama araçları günde 2 kez çöp topluyor. Günahlarına girmeyeyim. Ancak, çoğu yurt dışından gelen sığınmacılardan oluşan çöp toplayıcıların o pat pat araçları yollara çöp döküyor ve görüntü kirliliği yaratıyor. Hiç bakan yok. Uşak’ın ara sokakları ve eski gâvur mahalleleri pislikten geçilmiyor.

Ne demişti Sayın Güneş? “Çukur” Allah aşkına Ankara-İzmir Karayolunun Ankara istikametine stadyumun karşısındaki çiçekçiden başlayarak valilik konağı önünden Dörtyol’a bir yürüyün. Çukur neymiş görürsünüz.

Dediğim, yaklaşık 500 metrelik alanda boyumu sağ ayağımdan ölçerseniz 185, sol ayağımdan ölçerseniz 150 cm falan geliyor. Sayın Başkanımız ve vekillerimiz çukur neymiş görsünler. Hem de valilik konağı önü. Kaldırım berbat.

Çamur desen yağmur yağdı mı bir hafta Uşak’ın her yeri çamur, yağmazsa toz.

Ya ben 61 yıllık Uşaklıyım. Bir belediye başkan adayından sosyal tesisler, göletler, uçuk kaçık projeler istemiyorum kardeşim.

İsteklerim çok basit:

Yağmur yağdığında evimi iş yerimi su basmayacak bir alt yapım olsun.

Sokaklarım tertemiz olsun. “Geri dönüşümün başkenti olacağım” diye dünyanın çöplüğü canım Uşak’ım olmasın.

Sokaklarım ve kaldırımlarım yamru yumru olmasın. Ayağımı kırmadan yürüyebileyim.

Suyum tertemiz olsun, gönül rahatlığıyla içebileyim. İkide bir madenciler suyumu yok edecek diye korku içerisinde yaşamayayım.

Otobüslerde akıllı kart sistemine geçilsin. Otobüs sürücüleri benim aksakallı dedeme, ak saçlı nineme otobüsünü işgal etmiş düşman kuvveti gibi davranmasın.

Anlaşılmayacak bir şey yok. Bir Uşaklı olarak, alt yapısı mükemmel işleyen bir Uşak istiyorum. O karmakarışık yapılması imkânsız projelere hiç gerek yok. Hepsi çöp. Bir işime yaramaz.

Uşak ve Uşaklı yerel yönetimi de siyasi iradeyi de hep iktidardan yana tercih ediyor.

Ama neyse….