Uşak Otogarı önüne giderek burada açıklama yapan Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, Uşak’ta bulunan iki yürüyen merdivenli üstgeçitlerin merdivenlerinin uygun ortamda yapılmadığı için sürekli arıza yaptığını belirtti. Yalım 25 Haziran tarihinde ihale ile merdivenlerin tamir edilerek yürür hale geleceğini ve üstlerinin kapatılacağını açıkladı.

Yarın Eşme ilçe merkezi ve köylerinde elektrik kesintisi var Yarın Eşme ilçe merkezi ve köylerinde elektrik kesintisi var

Medvn 1

Burada bir müddet vatandaşlarla sohbet eden Yalım; “Gördüğünüz gibi otogar ve valilik konağı önünde bulunan yürüyen merdivenler çalışmıyor. Ben seçim önü adaylık dönemimde seçildiğim takdirde bu merdivenleri çalıştırma sözü vermiştim.

Öncelikle bu merdivenlerin niçin çalışmadığını anlatayım. Merdivenler yapılırken motor aksam dış ortama göre çalışabilecek şekilde yapılmamış. Bu nesnele her yağmur yağdığında merdivenler arzulanıyor ve yürümüyor.

Biz, Uşak dışından firmalara arıza nedeni hakkında gerekli tedbirleri yaptırdık. 25 Haziran’da ihalesini yapacağız. Hem bu otogar önündeki hem de valilik konağı önündeki merdivenler, söz verdiğim gibi en kısa zamanda yürüyen hale gelecektir. 25 Haziran tarihinde her iki merdivenin de tamirat ihalesi vardır” dedi.

Ustgecit-1

Uşaklılara bir başka müjde vermek istediğini belirten Yalım, “Yürüyen merdivenlerinin giriş ve çıkışları kapalı hale gelecek. Yağmurda çamurda sıcakta soğukta vatandaşlarımız rahatça merdivenlerden inip çıkabilenlerdir” dedi.

Muhabir: (SALİH KILINÇ)