Halk Tv’de yayınlanan “Kayda Geçsin” programına canlı olarak bağlanan Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, TÜGVA’nın Karaağaç Mahallesinde bulunan belediyeye ait tarihi Latife Hanım Konağı’ndaki eşyaları parçaladığını açıkladı.

TÜGVA’nın algı yaratmak için olayları farklı yansııtğını kaydeden Yalım; “Ben kapıları falan kilitlemedim. Olaylar, O Beyefendilerin farklı bir algı yaratmak istemelerinden kaynaklandı. Uşak’ta belediyemize ait çok güzel tarihi binaları var.

Bu binalar TÜGVA ve iktidara yakın diğer dernekler tarafından ücretsiz kullanılmaktaydı. Merkezi Uşak’ta olmayan bu dernekler ve vakıflar birileri tarafından yönlendirilmektedir.

Hiçbir kira ödemeden, elektrik, doğalgaz, su hiçi birini ödemedikleri gibi belediye bütçesinden bu dernek ve vakıflara para akışı yapıldığını tespit etmiş durumdayım.

Ben kilitleri falan değiştirip kimseyi sokağa atmadım. Seçim akşamı sonuçlar belli olmaya başlayınca burada duran TÜGVA, radyatörleri söküyor. Avize ve ampulleri kırıp yerlere atıyor. Kombiyi bile yere çarpmışlar. Sonrada bina da bulunan yazı tahtasına “Elbet bir gün geri geleceğiz” diye yazarak bu şekilde bırakıp gitmişler.

Hafta sonu Uşak’ta sinema keyfi: 7 film vizyona girdi Hafta sonu Uşak’ta sinema keyfi: 7 film vizyona girdi

Yöneticilerine durumu aktardım. Utançlarına belli bir seviyeye getirip düzeltmeye çalıştılar. Tabi kırılan kırıldığı ile kaldı. Ben oraya kreş açacağım” dedi.

Muhabir: SALİH KILINÇ