Yurt dışından ilimize gelen gazetecilere önce Uşak Arkeoloji Müzesi gezdirildi. Daha sonra Ulubey ilçesinde bulunan kanyonlar, cam teras ve antik Blaundus kenti gösterildi. Konuklara; ayrıca Uşak tarihi, folkloru ve gastronomisi hakkında bilgiler verildi.

Turizm (2)

Konuyla iliği bir açıklama yapan Uşak İl Kültür Müdürlüğü; “T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) ve  Uşak Sayın Valimiz Dr. Turan ERGÜN başkanlığında kurulan İl Tanıtım ve Geliştirme Kurulu ilimizin tanıtımına yönelik çalışmalarına devam etmektedir. Bu kapsamda;

Turizm (3)

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen Ege Antik Kentler Rotası etkinliği gerçekleştirilmiştir. Bu etkinlik kapsamında İlimizde Polonya, Macaristan, Çek Cumhuriyeti, Slovakya ve Makedonya'dan yabancı basın mensupları ağırlanmıştır. İlimizin tarihi, kültürel, turistik, folklorik ve gastronomik özellikleri yabancı basın mensuplarına tanıtılarak Uşak ili ilgili detaylı bilgi verilmiştir. İlimizi ziyaret eden basın mensupları ülkelerine döndükten sonra İlimizle ilgili yapacakları haberleri, köşe yazılarını ve sosyal medya kanallarından yapacakları tanıtım haberlerini bizlerle paylaşacaklardır. Destekleri için T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığımıza, Uşak Valiliğine ve yurt dışından gelen misafirlerimize ve paydaşlarımıza teşekkür ederiz” ifadesini kullandı.

Uşak’ta gerilim dolu anlar tekrar yaşandı! Uşak’ta gerilim dolu anlar tekrar yaşandı!

Turizm (4)

Turizm (5)

Kaynak: Bülten