Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde Sosyal Bilgiler Öğretmenliği lisans eğitimini tamamladıktan sonra, Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü'nde yüksek lisans ve doktora eğitimlerini tamamlamıştır.

Uzun, 2014 ila 2022 yılları arasında Sivas Bilim ve Sanat Merkezi'nde merkez müdürü olarak görev yapmıştır. 2022 yılından itibaren Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak çalışmaktayken, Büyük Birlik Partisi'nin Sivas Belediye Başkan Adayı olarak gösterilmiştir.

Tatile Gidilecek Yerler Listesi Tatile Gidilecek Yerler Listesi

Siyasi kariyeri öncesinde Akademik alanda da başarılı çalışmalara imza atan Uzun, Ocak Yayınları tarafından 'PKK’dan KADEK’e Bir Terör Örgütü’nün Anatomisi' adlı kitabı yayınlamıştır. Ayrıca, ulusal ve uluslararası düzeyde birçok makale ve kitap bölümü kaleme almış, uluslararası kongre ve sempozyumlarda da önemli bildiriler sunmuştur.

Ayrıca, Türk Ocakları Sivas Şubesi ve İlbeyliler Derneği yönetim kurullarında görev yapmış, İlbeyliler Derneği başkanlığı döneminde birçok sosyal projeye koordinatörlük yapmış ve bu nedenle 2023 yılında Uluslararası Sivas Enleri Aşık Veysel Ödülleri'nde 'Gönüllere Dokunan Sivil Toplum Kuruluşu Başkanı' ödülünü almıştır.

Evli ve iki çocuk babası olan Adem Uzun, Kıbrıs Gazisi bir babanın oğludur ve İngilizce'yi iyi derecede bilmektedir. Uzun, kıdemli bir akademisyen ve toplum lideri olarak tanınmaktadır.

Kaynak: Haber Merkezi