Uşak’ta 31 Mart yerel seçimlerinin en büyük kaybedeni AK Parti oldu. Aslında iktidara geldiği 2002 seçimlerinden bu yana Uşak’a çok güzel yatırımlar da yaptılar.

Hastane olsun, Uşak Üniversitesi’nin kurulması olsun, Uşak’ta evlere doğalgaz bağlanması olsun, daha aklıma gelmeyen pek çok hizmet gerçekleştirdiler. Allah razı olsun. Ama geçmiş karın doyurmuyor ki, Hz. Mevlana’nın çok güzel bir sözü vardır:

"Dün, dünde kaldı cancağızım.

Bugün yeni şeyler söylemek lazım."

Nasıl, artık yediği ıstakozları teşhir eden, Maldivler ’den selam yollayan halktan kopuk vekiller edindiyse Uşak’ta da halktan kopuk bir teşkilat ve vekiller oluştu. Siz buna ister güç zehirlenmesi deyin, ister kibir deyin, işte öyle bir tabaka oluştu.

Çok şükür, Uşak’takiler ıstakoz yiyip, Maldivler ‘de yüzerken fotoğraf falan paylaşmadı.  “Uşaklı ne olursa olsun Reis hatırına bizi nasılsa seçer” diye mi düşünüldü? Bilemiyorum.  Ama Uşaklı bu kez Reisin hatırına da olsa oy vermedi. Hatta birçoğuna hanımları bile oy vermedi!

Uşak, AK Parti iktidarında 2018 yılına kadar güzel hizmet aldı. Ancak sonrası, sonrası yok işte. Hatta daha önce başlayan çevre yolu, millet bahçesi gibi şehrin ortasında mezbele yani çöplük görünümünde manzaralar oluşunca bu projeler de başlamadan çöp oldu.

Bir de AK Parti Uşak Teşkilatı’nda vekiller yöneticiler; “İlla benim dediğim olacak” diyerek birbirleriyle ego savaşına girince olanlar oldu ve AK Parti Uşak’ta tarihinde görülmedik şekilde geriledi. Zaten belediye ve il genel meclisi aday listelerinin aldığı sonuçlar da bu görüşümüzü doğrular nitelikte.

Neyse, Sayın Özkan Yalım, 31 Mart yerel seçimlerini yüzde 40 oy oranıyla kazandı ve 4 Nisan tarihinde mazbatasını alarak başkanlık koltuğuna oturdu. Sayın Yalım 10 gündür sosyal tesisler için yaptığı zamlarla konuşulur oldu.

Şimdi, AK Parti Uşak Milletvekilleri ve Uşak İl Teşkilatı ne yapacak? Kendileri iktidar, ama Uşak Belediyesi bir muhalif partinin elinde. Uşak’a iktidar ve belediye ellerindeyken getiremedikleri hizmetleri ya da yarım kalan işleri tamamlamayı hedefleyecekler mi? Yoksa “Aman bana ne. Ne hali varsa görsün” mü diyecekler?

Uşak’ta AK Parti o eski parlak günlerine dönmek istiyorsa bakanlıklara devrettikleri “Millet Bahçesi” ve “Çarşı Uşak” gibi kentin ortasında mezbelelik yani çöplük gibi duran o projeleri bir an önce hayata geçirsinler derim.

Bu projelerin müsebbibi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olduğuna göre; AK Partili Uşak Milletvekilleri ve Uşak Teşkilatı bu projeleri bir an önce hayata geçirmek için gayret göstermelidir.

CHP ve Sayın Özkan Yalım’ı güç durumda bırakmak için bu projeler kulak arkası edilirse inanın Uşak seçmeni de bir dahaki seçimde AK Parti’yi yine kulak arkası eder. Çünkü bu projeler bakanlıktadır. Sayın Yalım’ın yapma şansı yoktur. Uşak seçmeni bu durumu çok iyi bilmektedir.

AK Parti, Uşak’ta yeniden o parlak günlerine dönmek istiyorsa gururu kibri bir kenara bırakarak hizmet üretmelidir. Laf üretince Uşak seçmeni yemiyor ve adamı ters kepçe getiriyor.