Sayın Özkan Yalım 31 Mart yerel seçimlerinde oy kullanan139 bin 556 seçmenden 54 bin 767’sinin oyunu alarak yüzde 40,89 oy oranı ile 5 yıllığına Uşak Belediye Başkanı seçildi.

En yakın rakibi; AK Parti Adayı Sayın Mehmet Çakın, yüzde 24,31 oranında 32 bin 555 oy, üçüncü sıradaki İYİ Parti Adayı Sayın Muhammet Gür, yüzde 16,76’lık bir oran tutturarak 22 bin 446 oy almış.

Yani Sayın Yalım en yakın rakibi Sayın Çakın’a 22 bin 212 oy, üçüncü sıradaki rakibi Sayın Gür’e 32 bin 321 oy fark atarak başkan seçilmiş. Bu rakamları niçin hatırlatma gereği duydum?

Bence Uşak Belediye Başkanı Sayın Özkan Yalım, Uşaklı seçmenden aldığı oy ve gördüğü teveccüh hatırına biraz olsun saygıyı hak ediyor. Kendisine biraz zaman tanımak gerektiğini düşünüyorum.

Gerçekten de birdenbire gerek yerel basının büyük bir bölümü olsun gerekse kuruldu kurulalı Uşak’ta ikinci kez muhalefete düşen AK Parti Teşkilatı olsun, tam bir Haçlı Ordusu zihniyeti ile Sayın Yalım’a dört bir yandan saldırmaya başladı. (AK Parti, Uşak’ta ilk muhalefet acısını 2009 yerel seçimlerinde Belediye Başkanlığını MHP Adayı Sayın Ali Erdoğan karşısında yaşamıştı)

Peki, gelir gelmez bu kadar saldırıya uğrayacak ne suç işlemişti Sayın Yalım? Belediye sosyal tesislerinde yiyecek içecek fiyatlarına, otopark ve Kayaağıl Termal tesisleri giriş ve konaklama ücretlerine zam yapmış.

Sayın Yalım’ın bu konuda savunmasına geçmeden şunu özellikle belirtmek istiyorum. Evet, Sayın Yalım hata yapacaktır. Aldığı her karar doğru olacak diye bir şey yok. Şimdi, bu kararları düzeltip doğruyu bulması için mi eleştireceğiz? Yoksa, toplumun gözünde yıpranması için hasiyet cellatlığına mı soyunacağız?

Benim düşünceme göre; gazetecilik etiği ve siyasal etik, önce bu sorunun cevaplandırılmasını gerektiriyor. Şimdi Yalım’ın rakiplerinden çıkarı olan bir kısım medya bana saldırmaya başlayacak. Ne yağcılığım kalacak ne de menfaatperestliğim…

Teke tek oturup Sayın Yalım’ın bir çayını içmişliğim yoktur. Ayrıca hala basının marabası olduğum için fatura falan da kesemem. Onun için kimse benim adıma 5 kuruş para gönderemez.

Şu anda maraba olarak çalışmakta olduğum https://www.yesilsivasligazetesi.com/ İnternet Haber Sitesi de alnın teriyle bileğinin hakkıyla Basın İlan Kurumu’ndan resmi ilan alarak ayakta kalmaya devam ediyor. Kimseye eyvallahımız olmaz.

İddia ediyorum. Sayın Yalım kendi aleyhine haber yapan yerel basını çağırıp üçer beşer kuruş arpalasın, göklere çıkarırlar.

Erzurumlu İbrahim Hakkı der ki; “Hakk şerleri hayr eyler. Zannetme ki gayr eyler. Arif onu seyr eyler. Mevla görelim neyler, Neylerse güzel eyler... “

Biraz zaman tanıyalım. Ondan sonra bakalım. “Sayın Özkan Yalım neyler?”

YALIM ÇOK AĞIR KONUŞTU

Uşak Belediye Başkanı Sayın Özkan Yalım, zamlar konusunda kendini eleştirenler kervanına AK Parti Uşak Merkez İlçe Başkanı Sayın Altan Tufan’ın da katılması üzerine sosyal medya sayfasından zehir zemberek bir açıklamada bulundu.

https://www.yesilsivasligazetesi.com/usak-belediye-baskani-ozkan-yalimdan-bomba-aciklamalar

Sayın Yalım, belediye tesislerinin geçen yılın fiyatlarıyla çalıştırıldığını, yerel seçimler nedeniyle zam yapılmadığını ve zararına çalıştırıldığını, seçilir seçilmez zamları kucağında bulduğunu açıkladı.

Sayın Yalım’ın bir diğer iddiası ise yenilir yutulur gibi değildi. Uşak Belediyesi’nde 2600 kişinin çalıştığını kaydeden Sayın Yalım; “İller Bankasından har ay belediyenin kadrolu işçileri için İller Bankasından Uşak Belediyesi’ne maaşların ödenmesi için 94 Milyon TL para geldiğini, ancak ödenmesi gereken maaşın 123 milyon TL olduğunu ve 28 milyon TL açık olduğunu belirtiyor.

Sayın Yalım, sosyal tesislerdeki zararın ve işçi maaşlarındaki açığında Sayın Çakın yönetimi tarafından belediyeye ait gayri menkulün satışı ile karşılamaya çalıştığını iddia ediyor.

BELEDİYE KADROSU SON 10 YILDA 900’DEN 2600’A ÇIKMIŞ

Şimdi burada biraz geçmişe dönerek personel sayılarının son üç başkan döneminde kaç olduğuna bir göz atalım.

Hatırladığım kadarıyla 2009-2014 yılları arasında önce MHP’den seçilen sonra bağımsız kalan Sayın Ali Erdoğan belediyeyi halefine yaklaşık 900 çalışanıyla devretmiş.

2014-2019 yılları arasında başkanlık yapan AK Partili Sayın Nurullah Cahan döneminde Uşak Belediyesinde çalışan kişi sayısı 1400 kişi olarak devredilmiş.

Son başkanımız AK Partili Sayın Mehmet Çakın’da Sayın Yalım’a 2600 kişilik bir kadro devretmiş.

UŞAK BELEDİYESİNİN BORCU NE KADAR?

Uşak Belediyesinin borcu konusunda 10 yılı aşkın bir zamandır kimse net bir açıklama yapmadı. Bu yüzden maalesef elimizde net bir veri yok.

Ancak, şirket borçları hariç. Uşak Belediyesinin an itibarıyla 1,5 milyar TL olduğu yönünde bilgiler alıyorum. (Geçen yıl Uşak Belediyesi 2024 yılı bütçesi, Uşak Belediye Meclisi tarafından 3,5 milyar TL olarak kabul edilmişti. Hatırlatırım)

Sayın Yalım, Uşak Belediyesine ait 276 araçtan yaklaşık 150’si üzerinde haciz olduğu bilgisini veriyor.

Birde bunlara ek olarak Uşak Belediyesi tarafından kamu bankalarına ödenmesi gereken ve günü geldiğinde yüksek faiz karşılığı ötelenen borçlar olduğunu biliyoruz.

ESKİ DEFTERLERİ KARIŞTIRDIKÇA SIKINTI BÜYÜYOR

Şimdi olan olmuş. Onların hesabı ayrıca ve mutlaka sorulmalıdır. Ancak, Uşak’ı düşünüyorsak Sayın Valimizin, Sayın Belediye Başkanımızın ve Sayın milletvekillerimizin başarılı olması için el ele verip hep birlikte çalışmamız gerekir. Uşak’ı yönetenler ne kadar başarılı olursa Uşak o kadar kazançlı çıkacaktır.

Yoksa, ortasında mezbelelik gibi duran Millet Bahçesi, Çarşı Uşak, yılan hikayesine dönen 29 kilometrelik güney çevre yolu, stat gibi birçok projenin bittiğini biz değil torunlarımız bile göremez.

Sonra torunlarımız da “Uşak’ın nerede olduğunu kimse bilmiyor” diye ağlar.