Annem: Özge Gürel ve Sumru Yavrucuk'un başrollerinde olduğu film, genç bir kızın annesinden kaçma ve sonra ona geri dönme hikayesini işliyor. Annesinin fedakarlığı ve kızının arayışı arasındaki çatışma, duygusal bir drama olarak izleyiciyle buluşuyor.

Güz Sonatı (Autumn Sonata): Ingmar Bergman'ın yönettiği ve IMDb'de 8.3 puan alan film, anne-kız ilişkisinin derinliklerine iniyor. Ünlü piyanist Charlotte, yıllar sonra ihmal ettiği kızı Eva'yı ziyarete gider ve aralarındaki gerilim, geçmişin sırlarını gün yüzüne çıkarır.

Sahtekar (Changeling): Angelina Jolie'nin başrolünde olduğu bu film, 1928'de Los Angeles banliyölerinde yaşayan bir annenin oğlunun kayboluşunu ve yaşadığı trajediyi anlatıyor. Oğlunu bulduğunu düşünen bir çocuğun aslında oğlu olmadığını keşfetmesiyle olaylar karmaşıklaşıyor.

Umudun Peşinde (Philomena): Gerçek bir hikayeden esinlenen film, Judi Dench'in canlandırdığı Philomena Lee'nin, yıllarca kayıp olan oğlunu arayışını konu alıyor. Annesinin yanından alınan bir çocuk olarak büyüyen Philomena'nın, oğlunu bulma kararlılığına odaklanıyor.

Anneler ve Kızları (Mother and Child): Üç kadının yaşamlarının kesiştiği bu dramda, annelik teması üzerine derinlikli bir hikaye işleniyor. Evlatlık veren bir anne, evlatlık almayı düşünen genç bir kadın ve başarılı bir avukatın hikayeleri, 40 yıl sonra annelik kavramı etrafında birleşiyor.

Tatile Gidilecek Yerler Listesi Tatile Gidilecek Yerler Listesi

Omuz Omuza (Stepmom): Julia Roberts ve Ed Harris'in başrollerini paylaştığı filmde, bir adamın eski ve yeni karısı arasındaki ilişki, çocukları üzerinden anlatılıyor. Karışık duygular, aile içi problemleri beraberinde getirirken, yeni bir denge kurma çabaları anlatılıyor.

Kızım Olmadan Asla (Not Without My Daughter): İran'a yapılan bir ziyaretin kabusa dönüşmesini anlatan filmde, bir kadının kızıyla birlikte ülkeden kaçma çabaları konu alınıyor. Kültürel farklılıkların ve baskının arasında sıkışan bir anne ve kızının hikayesi anlatılıyor.

Terms of Endearment (1983)

Calendar Girls (2003)

Anywhere But Here (1999)

Divine Secrets of the Ya-Ya Sisterhood (2002)

Steel Magnolias (1989)

Mommie Dearest (1981)

Freaky Friday (2003)

Juno (2007)

The Kids Are All Right (2010)

Alice Doesn't Live Here Anymore (1974)

The Sound of Music (1965)

Forrest Gump (1995)

Stepmom (1998)

Hope Floats (1998)

Kaynak: Haber Merkezi