Uşak İli içme suyu ihtiyacını karşılanması amacıyla Baltalı Göleti ve Ayrancı Mevkiinde yapılacak olan Regülatör yapısından ve iki adet kuyudan sağlanacak içme suyunun mevcut Küçükler Arıtma Tesisine iletilebilmesi için 17 km iletim hattı, 1 adet regülatör, 1 adet terfi merkezi, 1 adet 500 metreküp depo ve sanat yapıları yapılması için ihale yapıldı.

Yarın Eşme ilçe merkezi ve köylerinde elektrik kesintisi var Yarın Eşme ilçe merkezi ve köylerinde elektrik kesintisi var

Baltalı (1)

"Uşak Banaz Baltalı Göleti İçme Suyu İletim Hattı" inşaat sözleşmesi yüklenici firma yetkilisi ile DSİ 2. Bölge Müdürü Hüseyin Koray Bilgi arasında imzalandı.

Bundan sonraki gelişmelerde ise suyunu vermemek için direnen ve dava açan köylülerle görüşme ve köylüleri bilgilendirme aşaması oldu.

Baltalı (2)

DSİ 2. Bölge Müdürü Hüseyin Koray Bilgi, Uşak Vali Yardımcısı Dr. Olgun Öner ve Banaz Kaymakamı Cuma Emeç, Uşak Belediye Meclis Üyesi Ebru Özkaracahisar ve köylülerin avukatı Hüseyin Ufuk Uğur ile birlikte Uşak Banaz Baltalı Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi.  "Baltalı Göleti İçme suyu İletim Hattı Projesi" ile ilgili köylülerin kuşkuları giderildi.

https://www.yesilsivasligazetesi.com/ İnternet Haber Sitesi, iki tarafında prensipte anlaşmaya vardığını öğrendi. Yapılan anlaşmaya göre, Küçükler Arıtma tesislerine iletim hattı vasıtasıyla alınacak su göletin içerisinde değil savaktan taşan su olacak. Bu suya da 15 Mayıs – 15 Eylül tarihleri arasında dokunulmayacak. Kalan 8 ay boyunca sadece savaktan aşan su iletim hattına aktarılacak.

Henüz kesin anlaşmanın sağlanmadığı, su alım işini resmîleştirmek için görüşmelerin devam ettiği öğrenildi.

Baltalı (3)

Muhabir: SALİH KILINÇ