Peki, şimdi aradan 2 ay geçmişken yeniden Uşak’a niçin geliyor?

Acaba Uşak’ı çok mu sevdi? Gerçi, daha önce de birkaç kez geldiğini hatırlıyorum. Çok sevse de 2 ayda bir niye Uşak’a gelsin? Değil mi ama?

Kuşlarım, bana Sayın Özel’in Uşak’a niye geldiği konusunda bir şeyler fısıldadı. Bana da bir gazeteci olarak kuşların bana fısıldadığı ve siyasi kulislerde dillendirilen dedikoduları sizlerle paylaşmak düşer. Ama ne kadarı doğru ne kadar eğri bilmem. Şimdi hazırsanız bu bilgileri sizlerle paylaşmak isterim.

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL UŞAK’A KELLE ALMAYA GELİYOR

Şimdi çok değil filmi sadece 9 gün geriye saralım. Yani Uşak Atatürk Anıtı önünde düzenlenen 1 Mayıs Dayanışma İşçi ve Emekçi Bayramı kutlamalarına gidelim.

Uşak’ta 1 Mayıs kutlamalarında Uşak Milletvekili Ali Karaoba, Belediye Başkanı Özkan Yalım’dan sonra kendisine ve CHP il Başkanı Sevinç Soyer Yazgan’a söz hakkı verilmemesine sinirlenmiş ve aşırı bir tepki vermişti.

Karaoba, burada yaptığı açıklamada; “Bu platformların kuruluşundan tutun da yürüyüşüne kadar her şeyde emeği olan insanlardan bir tanesiyim. Tepkim bunadır. Burada tertip komitesi bir kişiye söz vererek, diğerlerine vermediyse ben bu işi protesto ediyorum. Böyle bir şey yok. Burada sorun birinin konuşması, diğerinin konuşmaması benim partiden başka partiden olmasıyla ilişkili değildir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin temsiliyeti il başkanı Sevinç Yazgan’dadır. Benim il başkanımı eğer orada konuşturtmayacaksa Uşak’ın tek Cumhuriyet Halk Partisi vekilini konuşturtmayacaksa bunu baştan söyleyecek. Bizim kızdığımız şey budur. Ekmeğin siyasetini yapanlara karşı çıkmak için yapıyoruz biz bunu. 1 Mayıs’ın mantığı budur. 1 Mayıs hepimizindir. Ben kendi şehrimde kendi hakkımı, Cumhuriyet Halk Partisi’nin hakkını kimseye yedirtmem kardeşim. Tüm mücadelem ve hayatım bunun üzerine kuruludur. Siyaseti birilerine yalakalık yapmak için yapsaydım, bugün buralarda olmazdım. Ben emeğim yanındayım. Ekmeğin siyasetini yapan bizden değildir. Yaşasın 1 Mayıs. Bugün işçinin hakkını ararken, kendi hakkınızı yedirtiyorsanız hak arayamazsınız. Ben kimsenin hakkını yedirtmemek için, bu şehrin ekmeğini yiyen bir insan olarak söylüyorum.  Uşak'ın hakkını da arayacağım, emekçinin hakkını da arayacağım. Sonuna kadar da savaşacağım” demişti.

Karaoba’nın bu tepkisi, CHP kulislerine göre bardağı taşıran damla oldu.

Uşak’ta termal tesis yeniden hizmete açıldı Uşak’ta termal tesis yeniden hizmete açıldı

Bilindiği üzere CHP Uşak Milletvekili Sayın Ali Karaoba, bir önceki CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yakınlığı ile bilinen ve genel başkanlık seçiminde onun için çalışan bir isim.

CHP Uşak İl Başkanı Sayın Sevinç Soyer Yazgan ve CHP Uşak Merkez İlçe Başkanı Sayın Uğur Dümen’de Sayın Karaoba’ya yakınlığı ile bilinen ve onunla birlikte hareket eden isimler olarak tanınıyor.

Geçen yıl 14 Mayıs’ta yapılan Milletvekilliği seçimlerinde Sayın Karaoba, Uşak’tan seçilen CHP Milletvekili olurken, Sayın Özel’e yakınlığı ile bilinen Sayın Özkan Yalım, aday adayı bile olamamıştı.

İşte bu sürecin ardından Sayın Karaoba’nın grubunda yer alan birçok isim koptu ve Sayın Yalım’ın saflarına geçti.

Sayın Karaoba’nın 1 Mayıs gösterileri sırasında verdiği tepki, bazı CHP’nin önde gelen isimleri hakkında ayyuka çıkan dedikodular, Uşak’ın siyasi kulislerinde; “ Sayın Özel, iki ay sonra yeniden Uşak’a kelle koparmaya geliyor” olarak yorumlanmasına neden oldu.

Dediğim gibi, bu siyasi kulislerde konuşulan dedikodular. Kimin kellelerinin gideceği konusunda da bazı isimler ortalıkta telaffuz ediliyor. Ama biz kimseyi incitmemek adına isim telaffuz etmeyelim. Sonra o yönetici ya da yöneticiler çok güç durumda kalır ve topal ördek konumuna düşer.

Yalnız kellesi kopacakların ismini değil de çok önemli birinin yerine geleceği söylenen isim hakkında sizlere küçük bir ip ucu vereyim. Bu arkadaş, CHP’li Uşak Belediye Başkanı Sayın Özkan Yalım’a yakınlığıyla bilinen A. K., isimli CHP’lidir.

CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel’in Uşak’a gelmesiyle ilgili olarak siyasi kulislerde bunlar konuşuluyor. Ben, doğruluğunu eğriliğini bilmem.

Ama Uşak veya başka illerde CHP’de zafer kutlamaları sona erdi. Artık alttan alta da olsa Kılıçdaroğlu taraftarlarını tasfiye süreci başladı gibi görünüyor.

Muhabir: SALİH KILINÇ