İkisi de doktor olan ve bir zamanlar SSK Uşak ve devlet hastanelerinde mesai arkadaşı olan CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba ve AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş’in TBMM’de çekişmeleri hiç bitmiyor.

Daha önce TBMM kürsüsünden “Uşak’ta Ultrason ve MR randevuları beş aydan önce verilmiyor" diyen Karaoba’ya; “"Başhekimi aradım, hemen randevu alınıyor” şeklinde cevap veren Güneş, Karoba’nın sataşmalarından bir kez daha nasibini aldı.

Tatile Gidilecek Yerler Listesi Tatile Gidilecek Yerler Listesi

Karaoba, TBMM kürsüsünden yaptığı konuşmada Uşak'ta hastaneden randevu almanın imkânsız hâle geldiğini öne sürdü.

Karoba, “Şehrin dışındaki hastaneye gitmek çile. "Ultrason ve MR randevuları için beş aydan önce randevu alınamıyor." dediğimizde burada Uşak Milletvekilimiz "Başhekimi aradım, hemen randevu alınıyor." diyordu. Hemşerilerimiz bunun doğru olmadığını çok iyi biliyorlar. Telefonlarımız susmuyor, sosyal medyada vatandaşlarımızın tepkileri çığ gibi büyüyor. Uşaklılar temel sağlık hizmetlerini gideremiyor.

Bakın, komşumuz Afyon'da 4 özel, 1 üniversite hastanesi, 1 devlet hastanesi; diğer komşumuz Kütahya'da 3 özel, 1 yeni şehir hastanesi, 1 eğitim araştırma hastanesi; memleketim Uşak'taysa bir eğitim araştırma hastanesi afiliye olan, 1 tane özel hastane var, normal devlet hastanesi bile yok. Sağlık Bakanlığının Uşaklıları mahkûm ettiği durum işte bu. Uşak bunu hak etmiyor ama inanın ki değerli arkadaşlar, Sağlık Bakanının bize verdiği bu kıymeti, tutmadığı sözlerin hesabını halkımız 31 Martta başta Uşak olmak üzere tüm Türkiye'de sandıkta soracaktır” dedi.

Muhabir: Salih KILINÇ