Uşaklı öğrencilere akran zorbalığı anlatıldı Uşaklı öğrencilere akran zorbalığı anlatıldı

Özkan Yalım’ın Uşak Belediye Başkanı seçilmesinin ardından daha önceki AK Partili Belediye Başkanı tarafından Uşak İmam Hatipliler Derneği (UŞİMDER) ve ÖNDER’e tahsis edilen tarihi Latife Hanım konağından çıkarılmalarına tepkiler sürüyor.

Diyanet SEN Uşak Şube Başkanlığı, yarın düzenleyeceği bir basın açıklamasıyla Başkan Yalım’ı protesto edeceğini açıkladı.

Açıklamada; “31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerle göreve gelen Uşak Belediyesi’nin ilk icraatlarından biri maalesef, imam hatip camiası ve gençlerimizin kullanması amacıyla ÖNDER’e tahsis edilen dernek binasına izinsiz girerek kapı kilitlerini değiştirmek olmuştur. 14 Nisan 2024 Pazar günü gerçekleşen olayda belediye yetkilileri dernek binasına girerek özel alana, mahremiyete ve haneye tecavüz suçunu işlemiştir. Aslında *bunu yaparak burada eğitim gören, sosyal ve kültürel faaliyetlere katılan gençlerin hakkını gasp etmiştir.*

Belediyecilik parti ve seçmen gözetmeksizin tüm şehir halkına yapılan bir kamu hizmetidir. Uşak belediyesi bu hareketiyle; imam hatipte okuyan, mezunu ve mensubu olan, diğer okullarda okuyup burada eğitim gören *Uşaklı öğrencilerin ve gençlerimizin eğitim hakkını elinden almıştır.

Bizler, *23 Nisan 2024 salı günü saat 13.30 da* bir basın açıklaması yaparak bu hukuksuz tavır karşısında gençlerimizim hakkını koruduğumuzu deklare edeceğiz.

İmam hatip ailesi olarak sizlerin de UŞİMDER binası önünde gerçekleştireceğimiz basın açıklamasına desteklerinizi bekliyoruz” denildi.

Usimder 1

Muhabir: SALİH KILINÇ