İsveç'te  PKK'nın Sözde Sorumlusu cinsel istismarda Tutuklandı

İsveç'te yaşanan iğrenç olay, hem Türkiye'de hem de dünya genelinde büyük yankı uyandırdı. İsveç'te atlara cinsel istismarda bulunmakla suçlanan ve aynı zamanda Türkiye'de terör örgütü PKK üyeliğinden aranan Senanik Öner isimli kişi, tutuklandı.

Senanik Öner'in terör örgütü PKK'nın bir üyesi olduğu ve aynı zamanda Mardin'in Kızıltepe ilçesinde belediye başkan yardımcılığı yaptığı belirlendi. Öner'in belediye başkan yardımcısıyken gözaltına alındığı ve örgüt yöneticiliğinden yargılandığı davada aldığı cezanın onaylanması aşamasında yurt dışına kaçtığı ifade edildi.

İsveç'teki olayda, Öner'in Helsingborg kenti yakınlarındaki bir ahırda atlara cinsel istismarda bulunurken çevredekiler tarafından fark edildiği belirtildi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine de bıçakla saldıran Öner, tutuklandı.

Uşak'ta bugün 5 kişi hayatını kaybetti Uşak'ta bugün 5 kişi hayatını kaybetti

Öner'in 29 Mart 2009 mahalli seçimlerinde DTP'den Kızıltepe belediye meclisi üyeliğine seçilerek Kızıltepe Belediye başkan yardımcılığı görevini yaptığı ve daha önce HADEP'te yöneticilik yaptığı belirtiliyor.

Öte yandan, Türkiye'de terör örgütü PKK üyeliğinden aranan Öner'in, Türkiye'de yargılandığı davadan kaçarak İsveç'e sığındığı ve sığınma başvurusunda bulunduğu aktarıldı. Türkiye'nin Öner hakkındaki talebi doğrultusunda, İsveç tarafından 10 yıl boyunca ülkeye girişinin yasaklanması ve sınır dışı edilmesi talep ediliyor.

Öner hakkında yapılan iddianamede, atları cinsel istismarda bulunurken güvenlik kamerasına yakalandığı ve ardından kaçmaya çalışırken tekrar yakalandığı belirtiliyor. İddianamede, polis ekiplerine direnerek bıçakla saldırdığı ve kısa süren bir arbedenin ardından gözaltına alındığı ifade ediliyor.

Bu iğrenç olay, Türkiye ve dünya genelinde büyük tepkilere yol açarken, Öner'in yaşadığı ülkede de gündemde geniş yer buldu. Konuyla ilgili gelişmeler takip edilmeye devam ediyor.

Kaynak: Bülten