Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Gaziantep'te düzenlenen bir dizi program ve açılış töreni kapsamında öğretmenler ve okul yöneticileriyle iftar programında bir araya geldi. İstişarenin eğitimin önemli bir parçası olduğunu vurgulayan Bakan Tekin, her ay düzenledikleri "öğretmenler odası" toplantılarını hatırlattı.

Bakan Tekin, yaptıkları faaliyetlerin öncelikli hedefinin öğretmenlerin mesleki haysiyeti, itibarı ve onurunu koruyacak önlemler olduğunu belirtti. Ayrıca, müfredatta yapılacak sadeleştirme ve eğitim-öğretim sürelerindeki değişiklikler hakkında bilgi verdi. Son günlerde müfredatla ilgili yaşanan tartışmalara da değinen Tekin, müfredatın sadeleştirilmesinin önemine vurgu yaptı.

"Müfredatta yapılacak değişiklik önemli" diyen Bakan Tekin, "Kazanım sayımız fazla derslerde. Öğretmenlerimiz haftalık ders saatimizi yetersiz buluyor. Hal böyle olunca, öğrencilerimizin kazanımlarla ilgili çıktıları arzu ettiğimiz düzeyde olmuyor, toplumun da arzu ettiği düzeyde olmuyor. Çocuk başarısız oluyor çünkü yaşının pedagojik gerekliliklerinin üstünde bir kazanım yüklemeye çalışıyoruz. Çocuk başarısız. Çocuk başarısız olduğu için otomatikman öğretmen de başarısız oluyor" ifadelerini kullandı.

Tatile Gidilecek Yerler Listesi Tatile Gidilecek Yerler Listesi

Öğrencilere yüklenmemesi gerektiğini belirten Tekin, "Çocuklarımıza fazla yüklenmeyelim, alabilecekleri şeyi verelim, hem de öğretmenlerimizin öğrencilere anlatması gerektiği şeyleri en iyi koşullara aktarabileceği zaman aralığını kendilerine tanımış olalım" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı'na yakın kaynaklar, eğitim ve öğretim sürelerinde önemli değişikliklerin olacağını ve Türkiye genelinde yeni bir sistemin uygulanacağını belirtiyor. Yeni düzenlemeyle yaz tatillerinin yaklaşık 20 gün kısalması bekleniyor.

Kaynak: Bülten