Cumhuriyet Halk Partisi'nin Ankara’da düzenlediği emekli mitingine Uşak'tan yüksek katılım sağlandı. CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba, CHP Uşak İl Başkanı Sevinç Yazgan ve il teşkilatı, BES-SEN Uşak İl Başkanı İsmail Gezer ve il teşkilatı, Uşak İşçi Emeklileri Dul ve Yetimler Derneği Başkanı Mustafa  Çetinkaya ve üyeler Ankara'da düzenlenen mitinge katılım sağladı. 

Miting Karaoba

Antalya'nın Doğal Güzellikleri Ve Gezilecek Yerleri Antalya'nın Doğal Güzellikleri Ve Gezilecek Yerleri

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Tandoğan Meydanı’nda düzenlediği büyük emekli mitingine çok yoğun bir katılım olurken, Uşaklılar da mitingde yerini aldı. 

Emekli Miting Uşak

Mitingte CHP Genel Başkanı Özgür Özel, emekli maaşları üzerinden hükümete sert eleştiriler yöneltti. En düşük emekli aylığının asgari ücretten az olmayacağı yasal bir düzenleme yapılması gerektiğini söyleyen Özel, emekli aylıklarının alt sınırını artırma çağrısında bulundu. Emeklilerden alınan ilaç katılım payları ve muayene ücretlerinin kaldırılması gerektiğini söyleyen Özel, “Emeklinin bayram ikramiyesi, asgari ücret seviyesine çıkarılmalıdır.” dedi.

Emekli Mitingi Ankara

BES-SEN Uşak İl Başkanı İsmail Gezer miting ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bağımsız Emekliler Sendikası Uşak Şubesi olarak büyük Ankara mitingine katılım sağladık.  Tek isteğimiz zamla birlikte insanca yaşayabilecegimiz  bir maaş alabilmek. Bugün 1 küçük baş kurbanlık 15 bin lira, emekli maaşı ise 10 bin lira. Verilen bayram ikramiyesi ise 3000 lira. Emekli söyleyin ne yapsın? Artık yeter! Emekli geçmişte pirimini ödeyip aldığı maaşını hak etmiştir. Ülkesine asla yük değildir." dedi. 

Muhabir: Ece Yıldırım