Bakın, bugün sizlere iftar yemeğiniz için neler hazırladım?

İFTAR MENÜSÜ

Tutmaç çorbası

Bulgur pilavı

Kırmızı pancar salatası

Yufka içerisinde şiş köfte

Kadayıf dolması

GÜNÜN YEMEĞİ

Yufkalı Köfte

Yufka içerisinde şiş köfte (4 Kişilik)

MALZEMELER

500 gram dana kıyma eti

2 adet yumurta

1 tutam maydanoz

1 adet soğan

1 yemek kaşığı galeta unu

Yeteri kadar tuz ve karabiber

2 adet böreklik yufka

Pamukkale Doğal Güzellikleri Ve Gezilecek Yerler Pamukkale Doğal Güzellikleri Ve Gezilecek Yerler

YAPILIŞI

Kıymamızı karıştırma yapabileceğimiz bir kaba koyuyoruz. Üzerine 1 adet yumurtamızı kırıyoruz. Diğer yumurtamızınsarısını da karışımailave ediyoruz. Beyazını da ayırıyoruz. Soğanımızı üzerine rendeliyoruz.

Maydanozumuzu da ince ince doğrayıp karışımın içine ilave ediyoruz. Köfte harcımıza kıvam versin diye galeta unumuzu, tuzumuzu ve karabiberimizi ektikten sonra karışımımızı güzelce yoğuruyoruz. İyice yoğurduktan sonra ikiye ayırıyoruz.

Elimizdeki 2 yufkadan birisini tezgâha seriyoruz. Alt kenarını dört parmak kadar içine katladıktan sonra katladığımız kısma yufkanın uzunluğuna göre şerit şeklinde harcımızı koyuyoruz.

Yufkamızın boşta kalan kenarların tümüne yukarıda ayırdığımız yumurtanın beyazının bir kısmını sürüyoruz ki yufkamızın kenarları yapışsın.  Artık yufkamızı katlayarak rulo haline getiriyoruz. Burada rulomuzu dağılmayacak sıkılıkta sarıyoruz.

Diğer yufkamızı da tezgâha serdikten sonra ayırdığımız harç ve yumurta beyazı ile aynı işlemleri yaparak ikinci rulomuzu da elde ediyoruz.

Elde ettiğimiz 2 adet rulomuzu buzdolabının buzluğunda bir saat kadar bekletiyoruz. Dinlenen rulolarımızı şişe dizecek şekilde keserek şişlere diziyoruz.

Yağlı kâğıt serdiğimiz tepsiye şişlerimizi koyuyoruz. Üzerlerine zeytinyağı veya tercihinize göre tereyağı ekleyerek tepsimizi daha önce 180 derece ısıttığımız fırında pişiriyoruz.

AFİYET OLSUN…

Kaynak: Gül KILINÇ / Haber Salih KILINÇ