AK Parti Uşak Milletvekili olan Dr. İsmail Güneş ve CHP Uşak Milletvekili olan Dr. Ali Karaoba’nın, Uşak’taki sağlık sorunları tartışması, TBMM kürsüsünde karşılıklı atışmalara dönüştü.

Karaoba’nın, “Uşak Türkiye'de devlet hastanesi olmayan tek şehir. Rant ve inat uğruna, yürüyerek gidilebilen 2 tane hastaneyi yıktınız, şehrin dışına 1 tane devlet hastanesi kurdunuz, sadece tabelasını değiştirip eğitim araştırma hastanesi yaptınız, bunu da "Hizmet sunuyoruz." diye övündünüz. Peki, sorunlar çözüldü mü?” şeklindeki suçlamalarına cevap veren Güeş, Uşak’taki iki hastaneyi niçin yıktıklarını TBMM kürsüsünden anlattı.

Yıllarca Uşak’ta aynı hastanelerde çalışmış iki meslektaşın TBMM’de tartışmaları, tutanaklara şöyle yansıdı:

Hast 2

Güneş; “Sayın Başkanım, biraz önceki konuşmada Cumhuriyet Halk Partisi Uşak Milletvekili Ali Karaoba Uşak'taki tüm devlet hastanelerini yıktığımızı söyledi ama tabii neden yıkıldığını maalesef kendisi bilmiyor çünkü AK PARTİ iktidara gelesiyle kadar yapılan Uşak'taki tüm devlet hastanelerinin hepsi depreme dayanıksızdı ve dolayısıyla da hepsi yeniden yapıldı. Uşak merkezde de Uşak SSK ve devlet hastanesi, toplam 30 bin metrekare kapalı alanı vardı.

ALİ KARAOBA (Uşak) - Yatak sayısı kaçtı? Yatak sayısı kaçtı, yatak sayısı?

İSMAİL GÜNEŞ (Uşak) - Bunların yerine Uşak merkezde 134 bin metrekare kapalı alanlı hastane yapıldı, tüm ilçelerde yeni hastane yapıldı.

Uşak’ı bu yaz hem yangın hem sel vurdu Uşak’ı bu yaz hem yangın hem sel vurdu

ALİ KARAOBA (Uşak) - Ya, yatak sayısını söylesene Vekilim. 650 yatak var şimdi, 1.300'den düşürdünüz.

İSMAİL GÜNEŞ (Uşak) - Esas geçmişle utanacak olanlar bugün AK PARTİ'nin yaptığı hastaneler karşısında söyleyecek bir söz bulamıyorlar.

Diğer taraftan, tabii ki yine, aynı şekilde, Ali Karaoba Uşak'ta belediyeyi kazandıklarının herhâlde farkında değil. Belediyede... Uşak'ta şehri su basmasından, otogarından bahsediyor” dedi.

https://www.yesilsivasligazetesi.com/karaoba-iktidari-ve-usak-milletvekillerini-topa-tuttu

Hst 3

Muhabir: SALİH KILINÇ