Müdürlük tarafından düzenlenen "Şiirle Video Yarışması", öğrencilerin dil ve kültür mirasını ön plana çıkarmayı hedefliyor.

Ortaokul ve lise seviyelerinde gerçekleştirilecek yarışmada, öğrencilerden farklı konularda şiirler okuyarak veya okudukları şiirler üzerine hazırladıkları videoları sunmaları beklenmektedir.

Antalya'nın Doğal Güzellikleri Ve Gezilecek Yerleri Antalya'nın Doğal Güzellikleri Ve Gezilecek Yerleri

Ortaokul seviyesindeki yarışmacı öğrenciler, "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında ezberledikleri memleket ve çocuk gibi konuları içeren şiirlerle yarışacaklardır. Lise seviyesindeki yarışmacılar ise proje kapsamında öğretmenlerince önerilen ve öğretim programlarına uygun görülen şiirler üzerine videolar hazırlayacaklardır.

Yarışma, Uşak genelindeki resmi ve özel tüm ortaokul, imam hatip ortaokulları ve liselerde eğitim gören öğrencilere açıktır. Katılımcıların, kendi okullarında belirlenen prosedürleri takip ederek yarışmaya katılabilecekleri belirtilmektedir.

Yarışmanın amacı, öğrencilerin dil ve kültür değerlerine sahip çıkarak kendilerini ifade etmelerini teşvik etmek ve şiirin gücünü keşfetmelerine olanak sağlamaktır.

Yarışma Şartnamesi İçin Tıklayınız

Kaynak: Bülten