Galler Prensesi Kate Middleton'ın kanser tedavisi sürecine ilişkin Kensington Sarayı'ndan yapılan açıklama, kamuoyunu derinden etkiledi. Saray yetkilileri, prensesin sağlık durumu hakkında detaylar verirken, gelecek etkinliklere katılıp katılmayacağına dair bilgi paylaştı.

Ocak ayında geçirdiği ameliyat sonrasında kanser teşhisi konulan ve tedavi sürecine başlayan Prenses Kate Middleton, kamuoyunun yakından takip ettiği bir isim olmasına rağmen bir süre kameralardan uzak kalmayı tercih etti. Saraydan yapılan açıklamaya göre, prensesin önleyici kemoterapi tedavisi devam ederken, bir süre daha halkın karşısına çıkmayacağı belirtildi.

Özellikle Haziran ayında gerçekleşmesi beklenen Britanya ve Milletler Topluluğu ordusu tarafından düzenlenen askeri tören Trooping the Colour'a katılması planlanan Prenses Kate'in bu etkinliğe katılmayacağı açıklandı. Onun yerine görevini Korgeneral James Bucknall'ın üstleneceği ifade edildi.

Trooping the Colour töreninden bir hafta önce gerçekleşen 'Albay'ın Teftişi' adı verilen etkinliğe ise Prenses Kate'in katılmayacağı doğrulandı. Normalde İrlanda Muhafızları Albayı unvanını taşıdığı için Teftiş Subayı olarak törene katılan prenses, sağlık durumunun gerektirdiği dinlenmeyi tercih ediyor.

Uşak'ta bugün 5 kişi hayatını kaybetti Uşak'ta bugün 5 kişi hayatını kaybetti

Prenses Kate Middleton, kanser teşhisi konulduktan sonra Mart ayında bir videolu açıklama yapmıştı. 16 Ocak'taki ameliyat sonrasında kamuoyundan uzak kalan prenses, kanser teşhisiyle büyük bir şok yaşadığını ve son birkaç ayın inanılmaz derecede zorlu geçtiğini ifade etmişti.

Sağlık ekibinin önerisiyle önleyici kemoterapi tedavisine başlayan Prenses Kate, kendisine kanser teşhisi konulduğunda bunun farkında olmadığını belirtmişti. Kanserin türüne dair detay vermezken, tedavinin erken aşamalarında olduğunu ve her geçen gün güçlendiğini dile getirmişti.

Prenses Kate Middleton'ın tedavi süreci ve gelecekteki katılacağı etkinlikler hakkında kamuya daha fazla bilgi verilmesi bekleniyor.

Kaynak: Bülten