https://www.yesilsivasligazetesi.com/ İnternet Haber Sitesi olarak telefonla görüştüğümüz AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, tarifeli uçak seferi olmayan Uşak Havaalanı’nın “Stokaj Havaalanı” olması gündeme gelince bu olayın takipçisi olduğunu belirtti.

Gunes 1-1

Güneş, “Hepinizin bildiği gibi Uşak Havaalanı, askeri havaalanıydı. Bu konuda öncelikle Hava Kuvvetlerimizin onayı gerekiyordu. Son bir yılda Türk Hava Kuvvetleri komutanlığımıza Uşak Havaalanı’na stokaj havaalanı yapılması için iki kez resmi başvuruda bulundum. Her girişimimde ret cevabı geldi. Bende yılmadan bu işin peşini bırakmadım ve sonunda Hava Kuvvetleri Komutanlığımızdan olur aldım” dedi.

Aşigoların gönlündeki Atatürk bu kez formalarında yer aldı Aşigoların gönlündeki Atatürk bu kez formalarında yer aldı

Gunes 2-2

Bu aşamada “Uşak’a stokaj havaalanı kurulması hayal” diyenlere aldırış etmeden doğru yolda ilerlediğini kaydeden Güneş, “Bundan sonra Uşak Havaalanı’nı stokaj hava alanına çevrilmesi için alt yapı işlerini Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) üstlenecek.  Sonrasında devlet ya da özel şirketler gelerek burada faaliyete geçecek” bilgisini verdi.

“STOKAJ HAVAALANI ÜLKEMİZİN VE UŞAK’IN EKONOMİSİNE BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK”

Güneş, Uşak Havaalanı’nın stokaj hava alanına çevrilmesiyle ülkemizde havacılık sektörünün gelişeceğini ve hem ülke hem Uşak ekonomisine ne gibi katkılar sağlayacağını da şu sözlerle ifade etti:

“Uşak ilimizde bulunan Uşak Havalimanımızın stratejik önemini arttıracak ve sektörde prestij kazanmasını sağlayacak olan Stokaj Havalimanı olması projesi gerçekleşiyor.

Gerçekleşecek olan Stokaj Havalimanı projesi; Hem ülkemizin hem de Uşak ilimizin ekonomisine katkı sağlayacak, havacılık endüstrisindeki rekabet gücünü artıracak, ticaret hacminin gelişmesine ve istihdam potansiyelinin de artmasına, havacılık sektörümüzün geleceği için katkıda bulunacaktır.

Şehrimizi havacılık endüstrisinde bir cazibe merkezi haline getirecek proje; Üniversitemizde bu alan ile ilgili teknik fakültelerin açılmasına katkı sağlayacak ve çalışma alanı oluşturacaktır. Dünyada sadece 2 tane var birisi Arizona'da diğeri İspanya'da. 3.’sü de Uşak ilimizde olacaktır.

Uşak Havalimanı'nın stokaj havalimanı olarak geliştirilmesi projesi, şehrimizin ve ülkemizin havacılık sektörünü güçlendirmek için önemli bir adımdır.

Havalimanımızın daha etkin ve verimli bir şekilde kullanılmasını sağlayacak olan bu projenin Uşak’lı hemşerilerimize, ülkemize ve havacılık endüstrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. “

https://www.yesilsivasligazetesi.com/usak-havaalani-stokaj-olma-yolundaonemli-bir-viraji-gecti

Muhabir: SALİH KILINÇ