Banaz Kamyoncular Birliği Başkanı ve Banaz Şoförler ve Otomobilciler Esnaf  Odası Başkanı Ahmet Kozak, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına bir dilekçe göndererek esnafın sırtına bindirilen bu mali yükün kaldırılmasını istedi.

Ahmetkozak (1)

Kozak, TBMM Başkanlığına yazdığı dilekçesinde; “Halk Bankamız aracılığıyla esnaf ve sanatkâr üyelerimiz tarafından kullanılan aktif kredilerin faiz oranları artırılmıştır. Zaten kredi ile işyerini ve ailesin zorluklarla geçindiren esnafımızın borç yükü artmış, borcuna borç eklenmiştir. Odamıza yüzlerce üyemiz bu konudan dolayı şikâyette bulunmuştur. Esnafımız zaten kredi taksitlerini BAĞ-KUR / SGK prim ve vergi ödemelerini zorlukla yapmaktadır.

Bu sebeple; esnafımıza yüklenen bu maddi yükün kaldırılarak esnafımızın daha da zor duruma düşmesinin engellenmesi hususunda gereğini arz ederim.” İfadesini kullandı.

Ahmetkozak (2)

Uşak’ta gerilim dolu anlar Uşak’ta gerilim dolu anlar

TÜM BORÇLARA YENİ FAİZ ORANLARI UYGULANACAK

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından alınan bir kararla; Halk Bankası ve Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifleri aracılığıyla çekilen kredilerin faiz oranlarında eski borçların faizlerinde de olarak da artış yapılması, bu kurumlardan kredi çeken esnafın belini büktü.

Hazine ve Maliye Bakanlığı aldığı kararla birlikte Halk Bankasından, Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifleri aracılığıyla çekilen kredilerin faiz oranlarında artış yapıldı. Eski çekilen ve halen borçlu olan esnaflarında faizleri artınca esnaf iyice çileden çıktı.

Ahmetkozak

Hazine ve Maliye Bakanlığının Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifleri üzerinden esnafa verdiği kredilerin faiz oranları yükseltildi. Buna göre 10 Ekim 2022 ile 9 Temmuz 2023 arasında çekilen kredilerin faiz oranı yüzde 7,5’tan yüzde 17’ye çıkarıldı. Böylelikle eski çekilen kredilerde yüzde 120’ye kadar faiz oranı artırıldı. 2022’te yüzde 7.5’ten kredi çeken bir esnaf yeni düzenlemeyle borcunu yüzde 17 faiz oranıyla ödemiş olacak.

Kredi çekilen tarihler ve yeni faiz oranlarının açıklanması borçlu yüzlerce esnafı çileden çıkarttı. Banaz Esnaf Sanatkarlar Odası ve Esnaf Kefalet Kooperatifi’de yeni güncellenen faiz oranlarıyla şok oldular. Üyeleri olan esnaflara yapılan faiz artışlarını izah edemeyen oda başkanları, üyelerinden gelen tepkilere cevap vermek için uğraşıyorlar.

Muhabir: SALİH KILINÇ