Meral Akşener: "Bu Kürsüden Son Kez Konuşuyorum, Emaneti Devretme Günü"

İYİ Parti'nin 5. Olağanüstü Kurultayı'nda kürsüye çıkan Meral Akşener, duygusal bir veda konuşması yaptı. Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde yaşanan yenilginin ardından istifaların artmasıyla olağanüstü kurultay kararı alan İYİ Parti'de, bugün yeni Genel Başkan belirleniyor. Ancak Akşener, yeniden aday olmayacağını açıkladı ve partisinin olağanüstü kongresinde veda konuşması gerçekleştirdi.

"Bugün bu kürsüden son kez konuşuyorum. Bugün emaneti devretme günü." diyen Akşener, 30 yıllık siyasi hayatında birçok zorlukla karşılaştığını ifade etti. Kendisinin hiçbir zaman kişisel çıkarı olmadığını vurgulayan Akşener, tehditlere ve baskılara boyun eğmediğini belirtti.

Şok Skandal: Maçta Kendisinin Yerine İkizini Mi Oynattı? Gündeme Bomba Gibi Düştü..! Şok Skandal: Maçta Kendisinin Yerine İkizini Mi Oynattı? Gündeme Bomba Gibi Düştü..!

Vesayetçilere karşı çıktığı 28 Şubat'tan, milletle inatlaştığı 2019, 2020 ve 2023 yıllarına kadar olan süreci anlatan Akşener, "Herkes sustuğunda bile milletin sesini haykıran oldum." ifadelerini kullandı. Akşener, veda konuşmasında şunları söyledi: "Bugün üzerime düşen her şeyi yapmış olmanın huzuruyla son kez karşınızdayım. Hiçbir sahtekarlığa girmeden milletin sesini duyurmuş olmanın gururuyla son kez karşınızdayım."

Akşener, "Bu evi artık hayatta siz tutacaksınız." diyerek genel başkan adaylarına başarılar diledi ve "Allahaısmarladık." diyerek kürsüden ayrıldı.

Kaynak: Haber Merkezi