Ankara doğumlu olan Nilsu Berfin Aktaş, 1998 yılında hayata gözlerini açtı. Oyunculuk kariyerine adım atan Aktaş, Yetenek Evi Sanat Akademisi'nden Oyunculuk Bölümü mezunu olarak yetişti. İlk önemli çıkışını ise 2018 yılında gerçekleştirdi. Nurgül Yeşilçay, Hamdi Alkan ve Fırat Parlak gibi önemli isimlerin jüriliğini yaptığı "Geleceğin Starı" yarışma programında birinci olarak dikkatleri üzerine çekti.

Oyunculuğunun yanı sıra farklı markaların reklamlarında da rol alan Aktaş, televizyon dünyasına "Kuzey Yıldızı İlk Aşk" projesi ile adım attı. Bu dizide "Gökçe" karakterine hayat vererek geniş bir kitleye ulaştı. Başarılı performansıyla dikkat çeken genç oyuncu, 2021 yılında yönetmenliğini Onur Tan'ın üstlendiği "Benim Hayatım" adlı dizide başrol oynadı. 2022 itibarıyla ise "Gelsin Hayat Bildiği Gibi" adlı dizide başrolde yer almakta.

Berfin Nilsu Aktaş, 2022 yılında Altın Kelebek Ödülleri'nde "Yıldızı Parlayanlar" kategorisinde ödüle layık görüldü. Bu ödül, genç yetenek Aktaş'ın başarısını ve gelecek vaat eden kariyerini taçlandırdı.

Uşak'ta bugün 5 kişi hayatını kaybetti Uşak'ta bugün 5 kişi hayatını kaybetti

1.70 metre boyunda ve 52 kilogram ağırlığında olan Berfin Nilsu Aktaş'ın oyunculuk kariyerindeki ilk deneyimi "Kuzey Yıldızı İlk Aşk" dizisiyle oldu. Ardından sinema dünyasına adım atan Aktaş, "Rastlantı" adlı sinema filminde de rol aldı.

Berfin Nilsu Aktaş, hem genç yaşına rağmen gösterdiği başarılarla dikkat çeken hem de oyunculuğuyla izleyicilerin beğenisini kazanan bir isim olarak Türk televizyon ve sinema dünyasında gelecek vaat eden bir oyuncu olarak yerini almış durumda.

Kaynak: Haber Merkezi