Sivaslı Belediye Başkanı Bahri Azatçam, tasarruf tedbirleri kapsamında birçok ilçe ve beldelerde yapılacak festivallerin ilgili bakanlıklar tarafından iptal edildiğini, festivali gerçekleştirebilmek bakanlık nezdinde girişimlerde bulanacağını açıkladı.

Bu yıl düzenlenecek olan 36. Geleneksel Sivaslı Çilek Festivali için 5-6 ve 7 Temmuz tarihlerini belirlediklerini kaydeden Sivaslı Belediye Başkanı Bahri Azatçam, festival bütçesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Tasarruf tedbirleri kapsamında festival izni alamayan ilçe ve beldeler bulunduğunu belirten Azatçam; “Biz, Sivaslı Belediyesi olarak; 36. Geleneksel Sivaslı Çilek Festivali için herhangi bir izin girişiminde bulunmadık. Bu konuda ilgili bakanlıklara başvurup görüş isteyeceğiz.

Festivalin tasarruf tedbirleri kapsamında yapılıp yapılmaması konusunda ilçe halkımızı ortada görüyorum. Festivalin yapılmasını isteyen bir kesim var.

Bildiğiniz gibi belediyemiz borçlu bir belediye. Borcumuzu 46 milyon TL olarak açıklamıştık. Yapılmasın diyen bir kesim de var.

Bizde bakanlık düzeyinde bir görüş aldıktan sonra karar vereceğiz” dedi.

Cillek (2)

FESTİVAL HAZIRLIKLARI TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR

Öte yandan Sivaslı Belediyesi, 5-6-7 Temmuz tarihlerinde yapmayı planladığı 36. Geleneksel Sivaslı Çilek Festivali için hazırlıkları hızlandırdı.

Her yıl festivalin düzenlendiği Evrenli Parkı, baştan aşağı elden geçirildi ve temizlendi. Bu yıl göze çarpan en büyük değişiklik Evrenli parkı içerisindeki büyük havuzun başına asılan çilek ve kalp logolu Sivaslı tabelası oldu.

Edinilen bilgilere göre, festival süresince stant açmak isteyen bir çok esnaf ve firmayla gerekli görüşmeler yapıldı ve prensipte anlaşma sağlandı. Kesin olmamakla birlikte festivale davet edilecek sanatçılarla da ilk görüşmeler gerçekleştirildi.

Yarın Eşme ilçe merkezi ve köylerinde elektrik kesintisi var Yarın Eşme ilçe merkezi ve köylerinde elektrik kesintisi var

Muhabir: SALİH KILINÇ