2023-2024 eğitim öğretim yılı Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri kapsamında Sivaslı Halk Eğitim Merkezi'nin yıl sonu sergisi büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı, ardından Sivaslı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ramazan Yıldırım açılış konuşmasını yaptı.

Etkinlikte çocukların halk oyunları gösterisi, şiirler, sanatçı defilesi, giyim defilesi ve spor gösterisi yer aldı. Türkü dinletisinin ardından ödül töreni gerçekleştirildi.

Halk Oyunu-1

Sivaslı Kaymakamı Ayşegül Efe ve Sivaslı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ramazan Yıldırım, açılış kurdelesini kestikten sonra halk oyunları gösterisi sergilendi. Sınıf öğretmeni Ülkü Kaya'nın gözetiminde, 60 yaş üstü kursiyerlerden Hatun Akyol ve Tülay Karaca "Gönül Verenler" adlı şiiri okudu. Resim kursu öğretmenleri Cansel Gündüz ve Emine Güzel'in öğrencilerle birlikte hazırladığı sanatçı defilesi büyük ilgi gördü. Öğretici Aynur Ezel ve giyim üretim atölyesi kursiyerlerinin günlük yaşamda kullanılacak ürünlerden oluşan defilesi izleyicilerin beğenisini topladı. Bilge Taşdemir rehberliğinde kursiyerler tarafından yapılan tablo ve el sanatları ürünleri göz doldurdu. Geri dönüşüm eserleri sepetler ise maharetleri eller ile yeniden hayat buldu. ÇEDES kursu kapsamında Rüveyda Çimen çocukara yüz boyama etkinliği gerçekleştirdi.

Uşak’ı bu yaz hem yangın hem sel vurdu Uşak’ı bu yaz hem yangın hem sel vurdu

Sivaslı Açılış Sergi

İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Veli Kuş ve beden eğitimi öğretmeni Hanifi Mirkan Çakır'ın koordinatörlüğünde, ata sporumuz olan güreş gösterisi sahnelendi. Öğretici Şengül Ulusoy Yılmaz'ın koordinatörlüğünde hazırlanan Uşak ve Muğla yöresi yetişkin halkoyunu gösterisi büyük alkış aldı. Tarım teknolojileri öğretmeni Zafer Avcı ve öğrenci Esmanur Asi, türkü dinletisi ile güne renk kattı.

Ödül töreninin ardından sergi açılışı gerçekleştirildi ve kursiyerlerin yıl boyunca yaptığı el emeği göz nuru eserler sergilendi. Etkinliğe Sivaslı Kaymakamı Ayşegül Efe, Sivaslı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ramazan Yıldırım, Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Yeliz Ürkündağ, Uşak Milli Eğitim Müdürlüğü İl Şube Müdürü Halil Terzi, Tatar Ağaçbeyli köylerindeki El Sanatları kursundan usta öğretici Gözde Akın, kursiyerler ve ilçe sakinleri katıldı.

Muhabir: Ece Yıldırım