Kütahya'da Yarın Planlı Elektrik Kesintisi Kütahya'da Yarın Planlı Elektrik Kesintisi

Dilan Polat, Sinir Krizi Geçirerek Kendine Zarar Verdi: 

Sosyal medya fenomeni olarak tanınan Dilan Polat, ‘Kara para aklamak' ve ‘vergi usul kanununa muhalefet' gibi suçlardan 6 aydır tutuklu bulunduğu Marmara Cezaevi'nde sinir krizi geçirdi. Polat, kendine zarar vererek tedavi altına alındı.

Dilan Polat Intihar1

Polat’ın avukatı Hüseyin Kaya, müvekkilinin sağlık durumunun iyi olduğunu ancak psikolojik olarak kötü olduğunu belirtti. Kaya, Polat'ın hastaneye sevk edilme ihtimalinin bulunduğunu ifade etti.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nun yürüttüğü soruşturma kapsamında, Dilan Polat ve eşi Engin Polat’ın aralarında bulunduğu 12 şüpheli 5 Kasım tarihinde tutuklanmış ve Marmara Cezaevine gönderilmişti.

Dilan Polat Intihar2

Polat hakkında Banu Parlak’ın işyerinin kurşunlanması ve komşularıyla yaşadıkları kavga dahil birçok soruşturma başlatılmıştı. 19 Nisan tarihinde ‘Kara para aklama’ soruşturması kapsamında tahliye kararı verilmiş, ancak diğer suçlardan tutukluluğu devam etmişti.

Son duruşmada, mahkeme tutukluluğun devamına karar verince, Polat'ın sinir krizi geçirerek kendine zarar verdiği öğrenildi. Olayın ardından tedavisi cezaevinde yapıldı.

Dilan Polat'ın sosyal medya paylaşımlarıyla ünlenip, örgüt kurma ve kara para aklama suçlarından tutuklanmasının yanı sıra, eşi Engin Polat ile birlikte azmettirdiği iddia edilen silahlı saldırı davası da devam etmekte.

Kaynak: Bülten