Yazılı bir açıklama yapan TÜGVA Uşak İl Temsilciliği, açıklamasını iki fotoğrafla destekleyerek binayı sağlam ve temiz bir halde bıraktığını belirtti.

İşte TÜGVA Uşak İl Temsilciliğinin Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım’a yanıtı:

“TÜGVA Uşak İl Temsilciliği olarak kullanmaya başladığımız ve Uşak gençliğine hizmet veren binayla ilgili, Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım başta olmak üzere bazı haber siteleri ve sosyal medya platformlarında yürütülen asılsız iddialara ve iftiralara yanıtımızdır.

2016 yılında Uşak Belediyesi ile imzalanan bir protokolle temsilcilik olarak kullanılmaya başlanan bu binada vakfımızın bütçesiyle iç tefrişatı yapılmış ve vakfa ait eşyalar konulmuştur. Son zamanlarda bu eşyalara tarafımızca kademeli olarak başka bir yere taşınmaya başlanmıştır. Avizelerden dolaplara kadar vakfımıza ait eşyaların bir kısmı ilerleyen günlerde taşınmak üzere temsilcilik binamızda bırakılmıştır.

Bu süreç devam ederken hiçbir resmi tahliye yazısı olmadan hukuksuzca binanın kilidini kırarak içeri girmişler ve bıraktığımız eşyaları fotoğraflamışlardır. Sökülen dolapların avizelerin ve diğer malzemelerin kırıldığı ve parçalandığı iddiasını ortaya atarak yaptıkları hukuksuzluğun örtbas edileceğini düşünmüşlerdir.

Herhangi bir resmi yazı ye da tahliye tebligatı gelmemesine rağmen olası sorunları önlemek adına binanın boşaltılarak her köşesinin temizlenmesine rağmen kamuoyu asılsız iddia ve algıyla yanıltılmaya çalışılmaktadır. Binanın düzenli ve temiz ile ilgili fotoğrafları kamuoyu ile paylaşıyoruz.

Uşak’ta gerilim dolu anlar Uşak’ta gerilim dolu anlar

Asılsız iddia ve iftiralara karşı hukuki haklarımız saklıdır.”

https://www.yesilsivasligazetesi.com/yalim-tugva-usak-subesi-konakta-esyalari-parcaladi

Muhabir: SALİH KILINÇ