Sendika, Tiritoğlu Parkında açtığı stantta, emekli maaşlarının yeniden düzenlenmesi için imza topladı. Emekliler yoğun ilgi göstererek, taleplerinin olduğu kağıda imza attı. Ardından toplanan imzalar, TBMM Başkanlığına gönderilecek.

Tüm Emekli Sen Imza

Ülkemizin ağır bir ekonomik krizden geçtiğini söyleyen Tüm Emekliler Sendikası Uşak Şube Başkanı Hüseyin Aydın, “Bu ekonomik krizden en çok etkilenen kesimlerden birisi de emeklilerdir. Biz 2021 Tüm Emekliler Sendikası Uşak Şubesi olarak, emeklilerimizin taleplerini dile getiren bir dilekçe hazırladık. Bu dilekçiyi emeklilere ve Uşak halkının imzasına açtık. Topladığımız imzaları Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki gerekli bakanlıklara göndereceğiz. Peki, emekliler ne istiyor? Biz açlık sınırının 25 bin liranın, yoksulluk sınırının 60 bin lirayı geçtiği bu devirde en düşük emekli maaşının 10 bin lira olmasına karşıyız. Biz Emeklilerin insanca yaşayabileceği bir ücret, doğruluğu tartışmalı enflasyon zam değil, toplu sözleşme hakkı, sağlık hizmetlerinin emekliler için parasız olmasını, sendikalarımız üzerindeki kapatma tehditlerinin sona ermesi ve emekli sendikaları statüsü yasasının bir an önce çıkarılmasını istiyoruz. Emeklilerin bu haklı taleplerini yetkililere duyurmaya çalışıyoruz.  Bu konuda sonuç alıncaya kadar mücadelemiz devam edecektir. Bütün halkımızı, bütün emeklilerimizi bu haklı mücadelemizde yanımızda olmaya davet ediyoruz.” Dedi.

Uşak Üniversitesi öğrencileri, orman yangınlarına karşı bilinç oluşturuyor Uşak Üniversitesi öğrencileri, orman yangınlarına karşı bilinç oluşturuyor

Tüm Emekli Sen

Kampanyaya destek verenler arasında CHP Uşak örgütü, Uşak İl Genel Meclis Üyesi Ömür Önlü, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Ertuğrul Ayhan da vardı.

Muhabir: Ece Yıldırım