Yaklaşık 1900 nüfusu olan Uşak’ın Banaz ilçesine bağlı Kızılcasöğüt Belde Başkanı Refik Tuncay belediyesinin toplam 38 milyon TL borcu bulunduğunu ve ilçede kişi başına düşen borcun 21 bin 858 TL olduğunu açıkladı.

Uşak’ta 19 Mayıs Pazar Akaryakıt fiyatları; Uşak’ta 19 Mayıs Pazar Akaryakıt fiyatları;

Geçtiğimiz ay yapılan 31 Mart yerel seçimlerinde CHP’den seçilen Belediye Başkanı Refik Tuncay, Türkiye’nin en borçlu belde belediyesinin kendi belediyesi olduğunu ileri sürdü.

Kızıcasögt (1)

Başkanlık makamında geçen bir ayı değerlendiren Tuncay, “İki hafta önce Ankara’da yapılan CHP Belediyeciliği Kurultayına katıldığımda yeni seçilen 61 CHP’li belde belediyesi içerisinde en borçlu belde belediyesinin Kızılcasöğüt Belediyesi olduğunu saptadım.  

Diğer belde belediyelerinin en fazla 1,5 – 2 milyon TL borcu varken beldemizin borcu 38 Milyon TL’dir.

Kızılcasöğüt'te yaşayan yeni doğmuş bir bebek dahil her bir vatandaşa ortalama 21858 TL (Yirmi Bir Bin Sekiz Yüz Elli Sekiz Türk Lirası) borç düşüyor.

Aynı şekilde Uşak Merkezde kişi başı düşen borç miktarı 4300 TL iken bizim borcumuz bu miktarın 5 katından daha fazladır.

Bizimle aynı nüfusa ve hane sayısına Sahip beldelerden ise 14 kat daha borçluyuz” dedi.

Tuncay, “Şu anda en büyük mücadelemiz belediye borçlarını ödemekle ilgili olacak. Gerek kendi imkanlarımızla gerekse büyük şehir belediyelerden gelecek desteklerle bu borcu ödeyeceğiz. Buna emin olun” güvencesini verdi.

Muhabir: SALİH KILINÇ