Kocabıyık, konuşmasında Uşak ASKF olarak çok başarılı bir 6 yıl geçirdiklerine değindi. Kocabıyık, “Uşak’ta pandemi dönemi dahil 2021 -2024 yılları arasında 3 yılda yaklaşık 1800 maç yapıldı. Bunların arasında Ortaokullar Arası 1. Ve 2. Kadem Türkiye Şampiyonları yapıldı.

İlimizde son bir hafta içerisinde Türkiye Bayanlar Futbol Şampiyonası yapıldı ve 100’e yakın futbol maçı gerçekleştirildi. Otellerde hiç boş yer kalmadı. Uşak ASKF olarak icatlarımızla Uşak ekonomisine de büyük katkı sağlıyoruz” dedi.

Uşak’ta amatör futbol alt yapısına çok önem verdiklerinin altını çizen Kocabıyık; “Bugün itibarıyla Uşak il genelinde 11-15 yaş arası yaklaşık 6 bin futbolcu bulunmaktadır. Bu geleceğin futbolcularının 4500 kişisi merkez ilçe kalan 1550 kişisi diğer ilçe ve köylerde ikamet etmektedir. Futbolun Uşak’ta tabana yayılması açısından bu fevkalade sevindirici bir gelişmedir.

Birde Uşak’ta amatör spor futbol kulüplerine yapılan ayni yardımlar Ocak şubat aylarında yapılmakta ve kulüplerin işlerine fazla yaramamaktadır. Bu yardımlar, sezon başı kabul edilen eylül ayında yapılırsa daha faydalı olacaktır diye düşünüyorum.

Birde son olarak şunu belirtmek istiyorum. Uşak merkezde bulunan Elmalıdere, Sarayaltı ve Mehmet Akif Ersoy mahallelerinde yaşayan gençlerimiz için ortaklaşa kullanacakları bir stat yapılması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Kocabıyık, genel kurula katılan konuklar; “Belediye Başkan Vekili Reyhan Aydın, Başkan Yardımcıları Halil Arslan, Serdar Arıcan Belediye Meclis Üyesi Muharrem Emre Karslı, Uşak Belediyesi Spor şube Müdürü Mustafa Tunay ve Uşak İl Genel Meclisi Başkanı Kadir Uslu’ya teşekkür etti.

Uşak İl Genel Meclisi Başkanı Kadir Uslu’da konuşmasında, Uşak İl Özel İdaresi tarafından Uşak amatör futbol kulüplerine yapılan ayni yardımların bu dönemde iki katına çıkarılacağı sözünü verdi.

Yapılan oylama sonucunda önümüzdeki 3 yıl Uşak ASKF’yi yönetecek isimler şöyle belirlendi:

Osman Kocabıyık (Başkan)

Oktay Alat (Genel Sekreter)

Niyazi Erdoğan (Bşk. Yrd.)

Rüstem Elan (Bşk. Yrd.)

Yönetim Kurulu üyeleri:

Hakan Arslan

Mustafa Atalay

Mehmet Kartal

Uşak Seramik hisseleri aynı hızla çakıldı Uşak Seramik hisseleri aynı hızla çakıldı

Ünal Aslan

Hasan Develi

Hasan Mercan

Erol Tosun

Tahsin Tapan

Levent Aksu

Muhabir: SALİH KILINÇ