Ardından Banaz ilçesinde kurulması planlanan Sera Organize Sanayi Bölgesi için yatırımcı ve iş insanlarıyla bir araya gelinerek tarım ve sanayi potansiyelini daha da ileriye taşıyacak iş birlikleri değerlendirildi.

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Uçak ve berberindekiler, daha sonra Uşak Ticaret ev Sanayi Odası’nda brifing aldılar. Banaz Sera OSB alanına giderek burada da inceleme yaptılar.

Ziyareti değerlendiren Uşak Valiliği yaptığı açıklamada; Katılım gösteren tüm değerli paydaşlarımıza teşekkür eder, ilimiz için hayırlı olmasını temenni ederiz denildi.

B A N A Z S E R A 1

Geçtiğimiz hafta, Uşak Valisi Dr. Naci Aktaş, AK Parti Uşak Milletvekilleri Opr. Dr. İsmail Güneş ve Av. Fahrettin Tuğrul ile AK Parti İl Başkanı Himmet Yaşar’dan oluşan heyetle birlikte, ilimizde kurulması planlanan Uşak Banaz Tarıma Dayalı İhtisas Sera (Jeotermal Kaynaklı) Organize Sanayi Bölgesi'ne ilişkin yatırım ve projeleri görüşmek üzere Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Sn. Dr. Ahmet Bağcı’yı ziyaret etmişti.

Uşak’ta Zincirleme Kaza Meydana Geldi Uşak’ta Zincirleme Kaza Meydana Geldi

Banaz Sera OSB’de yüzde 75’i kadın 3 bin kişi istihdam edilmesi bekleniyor

Uşak ili Banaz ilçesi Hamam Boğazı mevkiinde kurulması planlanan ve proje paydaşları Uşak İl Özel İdaresi, Uşak Belediyesi, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO), Uşak Ticaret Borsası, Banaz Belediyesi, Uşak Pancar Ekicileri Kooperatifi (PANKOP) olan Jeotermal Kaynaklı Sera Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) oldu.

Banaz ilçesi sınırları içinde kalan jeotermal kaynakla ısıtmalı modern teknolojik sera işletmelerinin ve buna dayalı sanayinin yer aldığı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi yaklaşık 2.400 dekar alanda uygulanacak.

Bu projede, yenilenebilir enerji kaynaklarından jeotermal enerji, rüzgâr enerjisi, güneş enerjisi ve biokütle enerjisi gibi yenilenebilir enerji kaynakları kullanılması hedefleniyor.

B A N A Z S E R A 2

Kısa adı İTDİOSB olan “Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi”nde yapılacak yatırımların, sürdürülebilir, çevreci yeşil yatırımlar olup yağmur suyu hasadı ile su tasarrufu sağlanması ve karbon ayak izinde azalım ile yeşil üretimin teşvik edilmesi gibi çevreci girişimlerde yer alıyor.

TDİOSB alanında sera işletmeleri, sanayi işletmeleri, sosyal donatı alanları (banka, okul, kreş, market gibi hizmetler), ihracat ofisi, tarım teknokent merkezi ve laboratuvar da bulunacak.

Kurulacak olan TDİOSB'de sera ısıtmasında, bölgede yüksek potansiyele sahip, proje alanına 8 kilometre uzaklıkta yer alan ve ruhsatı il özel idaresine ait olan Hamam Boğazı bölgesindeki kaynaktan sağlanacak sıcak su kullanılacak.

Yaklaşık 2.400 dekar alanda kurulacak Jeotermal Kaynaklı Sera Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde, 10-25-50 ve 100 dekarlık yaklaşık 25 sera işletmesinin yer yer alması ve bu seralarda sebze ve meyve yetiştiriciliği yapılması planlanıyor.

Proje hayata geçtiğinde, %75'i kadınlardan oluşacak 3 bin kişilik istihdam sağlanacak olup kaliteli ve katma değeri yüksek ürünler üretilecek, böylelikle üretim ivme kazandırılması da hedeflenmekte.

Muhabir: SALİH KILINÇ