Uşak Belediye Meclisi 2024 Mayıs Ayı ilk oturumu Özkan Yalım başkanlığında gerçekleştirildi. Gündemin 36. Maddesinde yer alan; Münih Ludwig Maximillan Üniversitesi tarafından düzenlenen; “Bavyera’ya İşçi Göçünün 62. Yılı ve Bavyeralı Uşaklılar” konulu panele katılacak meclis üyelerini masrafları ve harcırahları görüşüldü.

“ÜYELER MASRAFLARI CEBİNDEN KARŞILASIN”

Gündem maddesi hakkında söz alan AK Parti Uşak Belediye Meclis Grup Başkanvekili Nuri Demir

, ““Geçtiğimiz ayda meclis üyelerimiz yurt dışına gitmişti. Biz AK Parti grubu olarak yurt dışı gezilerinin masrafını Uşak Belediyesi değil de kendilerinin karşılamalarının daha uygun olduğunu düşünüyoruz. Çünkü, ülkemizin ve ilimizin maddi kaynaklarının tasarruf tedbirleri kapsamında kullanılması gerekiyor.

Bldmclsmayıs2024 (11)

Biz, ülkemiz koşullarında bu tür gezilere masrafları meclis üyelerinin kendilerinin karşılaması koşuluyla karar alınmasının daha uygun olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Uşak Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Mehmet Karakoç da söz alarak tasarruf tedbirleri konusunda Nuri Demir'e sonuna katıldığını, ancak bu gezinin tüm masraflarının da davet eden üniversite tarafından karşılandığı bilgisini verdi.

Uşak Belediye Meclisi İYİ Parti Grubu Üyesi Fikret Karahan’da geçen ay Avusturya’ya yapılan gezide Uşak Belediyesi’nin bir tek uçak bileti ücretlerini ödediğini diğer masrafları giden meclis üyelerinin cebinden karşıladığını belirtti.

Bldmclsmayıs2024 (1)

“TASARRUF TEDBİRLERİNE UYDUĞUMUZDAN KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN”

Uşak Belediye ve Meclis Başkanı Özkan Yalım; “Öncelikle şunu belirtmekte yarar görüyorum. Uşak Belediyemizin kaynaklarını kullanma konusunda ekonomik tedbir paketlerine uyduğumuzdan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.

Şu anda görüştüğümüz Münih gezisi, ev sahiplerinin otel masraflarını bile karşılayacağını taahhüt etmesi üzerine düzenlenmiştir. Belediyemizin geçmişten gelen yüklü bir borcu olduğu için biz bu tasarruf tedbirlerine sonuna kadar uyuyoruz. Ancak ülkemiz dışında yaşayan Uşaklı hemşerilerimizin düzenlediği ciddi anlamda sosyal faaliyetleri oluyor. Bizde hiçbir zaman Uşaklı hemşerilerimizi yalnız bırakmayacağız.

Hafta sonu Uşak’ta sinema keyfi: 7 film vizyona girdi Hafta sonu Uşak’ta sinema keyfi: 7 film vizyona girdi

Onların yanına gitmemizin belediyeye yük getirmesini istemediğimizi paylaşınca onlarda bize yardımcı oluyor. Düzenledikleri etkinlik programlarını incelediğimizde çok ünlü gazetecilerin ve büyükelçilerin katıldığını görebilirsiniz.

Geçen ay Avusturya, bu ay Almanya, gelecek ay da Finlandiya’ya gideceğiz. Finlandiya’ya bir AB projesi için gideceğiz. Tüm masrafların AB fonlarından ödendiğini de şimdiden belirteyim. Sonra masraflar tekrar gündeme gelmesin” dedi.

Uşak Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Nuri Demir, yurt dışı gezilerinde herhangi bir masraf ve harcırah ödemesi yapılmadıktan sonra gezi düzenlenmesinde bir sakınca görmediklerini belirtti.

Almanya’ya gidecek Uşak Belediye Meclisi üyeleri; Özkan Yalım, Haili Arslan, Ozan Bayık ve Mehmet Karakoç olarak belirlendi.

Bldmclsmayıs2024 (9)

Muhabir: SALİH KILINÇ