Yarın Afyonkarahisar'da Planlı Elektrik Kesintisi Yarın Afyonkarahisar'da Planlı Elektrik Kesintisi

Açılış programı, Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, Uşak AK Parti Milletvekili İsmail Güneş, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, İl Janmdarma Komutanı Albay Fahri Semiz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Kolcu, İl Sağlık Müdürü Erkan Güvenç ve hastane personellerinin katılımıyla Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi konferans salonunda gerçekleşti.

Uşak Hastanesi

Hasan Erkal adlı bağışçı PET/CT cihazı o günün maliyeti 24 Milyon TL Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağışladı. Bu sayede özellikle yüksek riskli hasta grubunda yer alan onkoloji hastalarının il dışına sevk edilme zorunluluğu ortadan kalkacak. Sevim Erdem isimli bağışçı ise, 495 bin TL maliyeti ile Biyomikroskop Cihazı, Chart Projektör Cihazı, Oftalsmakop-Retinaskop Cihazı ve ilgili diğer enstrümanlar alınarak 1 göz poliklinik odası, Sevim Erdem, tarafından Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kazandırıldı.

Erkan Güvenç-1

Açılış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdürü Erkan Güvenç, “Çok kıymetli bağışçılarımız yapmış olduğunuz bağışlardan dolayı Sizlere nasıl teşekkür etsek azdır, bizim teşekkürlerimizin zaten alacağınız dualar yanında bir önemi yok biliyoruz, asil olan yapmış olduğunuz bu mukaddes iş ile dualarda anılmanız, rabbim yapmış olduğunuz hayrı kabul eylesin inşallah.  Değerli hazirun ve değerli çalışma arkadaşlarım Sizlerin desteği ve gayretiyle, Uşak ilimizde daha iyi hizmetler sunulması için çalışmalarımıza devam edeceğiz diyerek hepinizi saygı ile selamlıyorum.” Dedi.

Mehmet Çakın-8

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, “Böyle önemli bir konuda büyük bir yatırımı hayata geçirmeleri bizleri çok mutlu etti. Hayırseverlerimiz Hasan abiye ve Sevim Erdem hanımefendiye katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Şehrimizdeki kamu yatırımlarının yanında hayırseverlerimizin de pek çok yatırımı oldu şehrimiz için, insanlarımız için. Biz görevdeyken de Okullarımız, sağlık tesislerimiz hem de belediyemizle birlikte de hayırseverlerimizden ciddi anlamda destek gördük. Hepsine teşekkür ediyorum. Çok kıymetli hizmetler, her iki dünyada da bu hayırların kendilerine büyük kazanımlar getireceğine yürekten inanıyorum.” Dedi.

Ismail Güneş-5

Uşak AK Parti Milletvekili İsmail Güneş, Şey Edebali’nin “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” sözüyle konuşmasına başlayarak akabinde,“ sağlık çok önemli. Hayattaki en önemli varlığımız. Belki de kaybedince değerini anladığımız. Uşak’ta hastanelerimizin hepsi depreme dayanıksız olması hasebiyle ilçelerimizde dâhil tüm hastanelerimizin hepsi yenilendi. Yoğum bakım yatağımız 156 sayılarına yükseldi. Hastane kadar çalışan ekip de çok önemli onların sayesinde hastaların memnuniyet oranı arttı. Tüm sağlık çalışanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bugün toplanmamıza vesile olan Hasan kardeşimizin ve Sevim teyzemizin bağışları bizim için çok anlamlı. Uşaklı hemşehrilerimiz artık şehir dışına gitmek zorunda kalmayacak. Kendilerine canı gönülden teşekkür ediyorum.” Dedi.

Vali Turan Ergün-2

Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, “Şuna inanıyoruz ki ir ülkenin en önemli gücü yetişmiş insan gücüdür. Bugün Türkiye sağlık alanında yetiştirdiği doktorla, hemşiresiyle, sağlık çalışanlarıyla, dünyada adından söz ettiren ender meslek gruplarından biridir. Her geçen gün Uşak’ta eğitim alt yapısı gerek bina anlamında, gerek teçhizat anlamında gerekse personel anlamda güçlenerek büyümeye devam ediyor. Bu yatırım sayesinde, hastalarımız il dışına gitmeye gerek kalmayacak. Onlar için bu hizmetin Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde verilmiş olması başlı başına zaten ayrı bir değer. Cihazların hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” Dedi.

Hasan Hayırsever

Hayırsever Hasan Erkal duygularını ifade ederek, “ Bu cihazı Uşak’a kazandırdığım için, kendimde bir onkoloji hastası olarak, sıkıntılarını çektiğim için, Uşak’ta ki bütün vatandaşların yararlanmasını istedim. Kimsenin hasta olmasını istemem. Kemoterapi gördüğümde bu acıları hissettim. Kendi en yakınım kardeşim ve eşimi de bu hastalıktan kaybettiğim için, bu süreçte Pet çekimi için İzmir’e gidip geliyorduk. Bu zorlu hastalıkta bir de yol daha da zor oluyordu. Elimden geleni yaptım. Bir hastaya derman olabilirsem ne mutlu.” Dedi.

Hayırseverlere plaket ve çiçek takdim edildi. Ardından, Diyaliz Ünitesi, Endoskopi Ünitesi ile Göz Polikliniği ziyaretleri yapıldı.

Muhabir: Ece Yıldırım