Özkan Yalım başkanlığında yapılan Uşak Belediye Meclisi mayıs Ayı 2. Oturumunda ÖNDER İmam Hatipliler Derneği ve TÜGVA Uşak Şubesi ile daha önceki belediye yönetimleri tara iş birliği protokolleri, 22 CHP’li ve 2 İYİ Partili üyelerin oyları ile iptal edildi. AK Partili 8 üye ise ret oyu verdi.

Nuridemirr (3)

Uşak’ta gasp olayını engellerken hastanelik oldu Uşak’ta gasp olayını engellerken hastanelik oldu

“DİN DÜŞMANI OLDUĞUNUZU DÜŞÜNMÜYORUM”       

Oylama öncesi söz alan AK Parti Meclis Grup Başkan Vekili Nuri Demir; “Belediye ve il özel idaresi gibi kurumları, kanunlarla, tüzükler ve yönetmelikler çerçevesinde yönetilir. Belediyeler, kendi kurumlarına ait işyerlerinde yerler için iş birliği yapmaya, tahsis etmeye ve kiralamaya yetkilidir.

TÜGVA yani Türkiye Gençlik Vakfı ve ÖNDER İmam Hatip Mezunları Derneği, gençlerimizin en iyi şekilde yetişmesi ve boş zamanlarını değerlendirmesi için kurulmuş ve devletimiz tarafından kamu yararına faaliyet gösteren kurumlar olarak kabul edilmiştir.

TÜGVA söz konusu yeri boşaltmıştır. Orayla ilgili bir takım söylemleri biz usulsüz ve asılsız buluyoruz. Çünkü yer boşaltılmış kurum kendisi aldığı malzemeleri tahliye etmiştir.

Az evvel belirttiğim gibi ÖNDER gençlerin boş zamanlarında değerlendirmek gençlerin talep ettiği konularda faaliyet üreten bir kurumdur. Ebetteki takdir meclisin ve şahsınızındır.

Sizlerin Uşak gençliğinin daha iyi yetişmesi için faaliyet gösteren kurum ve kuruluşların karşısında olduğunuzu düşünmüyorum.

Uşak gençliğinin farklı kesimlerin evlatları olduğu doğrultusunda bulunup bu türden bir anlayışa sahip olduğunuz için karşı çıktığınızı da düşünmüyorum.

ÖNDER İslami bir kesime mensup olduğu için din düşmanlığı noktasında karşı çıktığınıza da inanmıyorum. Bu olayları sağlıklı bir şekilde incelemenizi sizlerden rica ediyorum.

Eğer Uşak iline kreş yapılacaksa daha sağlıklı bir alanda kreş yapıldığı takdirde sonuna kadar destek olacağımız belirtmek istiyorum” dedi.

Nuridemirr (2)

YALIM; “ELHAMDÜLİLLAH MÜSLÜMANIZ”

Demir’e cevap veren Yalım; “Elhamdülillah Müslümanız. O konuda hiçbir sorun yok. İmam hatip liselerinden mezun olan arkadaşlarımızın başımızın üzerinde yeri var. Bu arkadaşlarımızı Atapark, Dikilitaş gençlik Parkı gibi birçok yerde bulunan gençlik merkezlerine davet ediyorum. Oralarda ağırlayacağımız ve gerekli dersleri vereceğimizi de belirteyim.

Vatandaşımızın acil olarak kreşe ihtiyacı olduğu için bu iki tarihi binamızın öncelikle kreş yapılmasında yarar görüyoruz” dedi.

ÖNDER ile yapılan iş birliği protokolü CHP ve İYİ Partili üyelerin oylarıyla iptal edildi.

Editör: Seher ZEYBEK